Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geplaagde Bottas verwacht nog veel uitdagingen

De vorm van F1-coureur Valtteri Bottas is sinds de zomerstop niet bijzonder te noemen. Teamgenoot Lewis Hamilton maakt tijdens de kwalificaties en races gehakt van de Fin.

In de eerste elf races van het seizoen wist Bottas het teamgenoot Hamilton moeilijk te maken. Met een 5-6 achterstand in de kwalificatieduels en een prima positie in het WK, ging Bottas de zomerstop in. Sindsdien komt hij in het hele stuk niet meer voor. Met regelmaat geeft Hamilton zijn teamgenoot een flinke tik op de neus. Een eventuele wereldtitel is voor Bottas al lang een breed uit beeld verdwenen met een achterstand van liefst 72 punten op Hamilton. De Finse Formule 1 coureur worstelt al races lang met de afstelling van de W08 van Mercedes. " Met het nieuwe aerodynamische pakket zijn we met een andere set-up naar Japan afgereisd. Ik denk dat we de auto daar beter voor elkaar hadden. We kregen hem meer in het kleine venster waarin hij goed presteert." " In Maleisië hadden we geen goede set-up voor de auto. Niet met de nieuwe upgrade, maar ook niet met de oude onderdelen."

Het F1-team van Mercedes noemt de W08 met regelmaat een diva. De auto is lastig om af te stellen en het venster waarin de auto perfect functioneert is zeer klein. Bottas houdt de moed erin nadat het in Japan al beter ging dan in Maleisië. " We moeten de auto beter in het juiste venster krijgen. In Japan hebben we zeker nieuwe dingen geleerd op het vlak van de aerodynamisch balans van de auto en hoe we meer uit de auto kunnen halen. Lagere temperaturen, het type circuit en het type asfalt hebben een direct effect op het weggedrag van de auto." " We hebben nog genoeg zwakke punten om te verbeteren, maar over het algemeen was het een sterk seizoen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China