Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Geprezen Norris verklaart negativiteit: "Waarom zou ik hier ooit blij mee zijn?"

Lando Norris reed tijdens de Grand Prix van Mexico van de zeventiende naar de vijfde plaats. De Brit is blij met zijn race, maar verklaart wel zijn aanwezige en terugkerende teleurstelling.

Norris Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Voor Lando Norris was de Grand Prix van Mexico er een van ups en downs. De McLaren-coureur beschikte in de trainingen over een snelle bolide, maar ging zelf de mist in tijdens de kwalificatie. Norris maakte een foutje in zijn eerste run en kon uiteindelijk door een spin van Fernando Alonso geen fatsoenlijke tijd meer op de klokken zetten. Het gevolg was een zeventiende startplek.

De Brit ging er eens goed voor zitten in de race en kreeg het publiek aardig op de banken. De ene mooie inhaalactie volgde de andere op, wat zelfs nog resulteerde in de vijfde plaats. Kijkend naar het geheel is dat een mooi resultaat, maar Norris bijt een beetje van zich af als er wordt gevraagd of hij teleurgesteld is over het weekend.

"Mensen klagen over mijn teleurstelling"

"Natuurlijk ben ik ontevreden over de kwalificatie", vertelt Norris onder andere tegen RacingNews365. "Mensen klagen dat ik weleens teleurgesteld ben en dat komt door momenten als nu (na de race in Mexico red.). Er lag een kans om opnieuw een podium en een trofee te pakken en meer punten te scoren. Waarom zou ik hier dan ooit blij mee zijn?"

De Brit licht zijn gevoel verder toe. "Ik kon sneller coureurs passeren dan in Qatar en we hebben veel focus op de race gelegd. Dat betaalde zich uit, maar ik kan toch niet blij zijn met de zaterdag? Ik weet waartoe we in staat zijn, dus dan blijf je altijd achter met de vraag: wat had er nog meer ingezeten? Dat gevoel overheerst nu. Hopelijk gaan de puzzelstukjes snel volledig in elkaar vallen."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen