Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gerard de Rooy getroffen door stenengooiers in Africa Rally

Trucker Gerard de Rooy is de Africa Rally uitsteken begonnen. De Brabander kwam in de slotfase een groep stenengooiers tegen die zijn Iveco onder vuur namen.

De Africa Eco Race is het alternatief voor de Dakar Rally en is vandaag van start gegaan. De eerste etappe zorgde direct voor gespreksstof, doordat een groep 'toeschouwers' de deelnemers voorzag van een stenenregen. Gerard de Rooy noteerde de derde tijd in het combinatieklassement van de auto's en motoren. De Brabantse trucker was op de proef van 92 kilometer ruim 5 minuten langzamer dan Vladimir Vasilyev in de Mini. Etappe nummer een ging van Nador naar Dar Kaoura.

Met zijn derde tijd was De Rooy tevreden. Na afloop verklaarde hij dat er niet voluit werd gereden op de lastige proef. Meest besproken incident waren de stenengooiers die de zijruit aan diggelen gooiden. " Op een kilometer of 10,15 voor de finish stond een groepje stenengooiers. We hebben een klinker door de zijruit gekregen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar een aantal andere deelnemers heeft stenen door de voorruit gekregen", liet de Rooy weten. Teamgenoot Wuf van Ginkel zag de groep stenengooiers ook staan, maar had geluk. " Ik reed min of meer recht op ze af en daar schrokken ze van. Ze wisten niet hoe snel ze weg moesten komen. Dat is waarschijnlijk ons geluk geweest."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden