© Dakar de Rooy

Nieuwsoverzicht

Gerard de Rooy getroffen door stenengooiers in Africa Rally

02 jan. 2018 18:46 Ruud Dimmers 0 reacties
Trucker Gerard de Rooy is de Africa Rally uitsteken begonnen. De Brabander kwam in de slotfase een groep stenengooiers tegen die zijn Iveco onder vuur namen.

Vliegende start voor De Rooy

De Africa Eco Race is het alternatief voor de Dakar Rally en is vandaag van start gegaan. De eerste etappe zorgde direct voor gespreksstof, doordat een groep 'toeschouwers' de deelnemers voorzag van een stenenregen. 

Gerard de Rooy noteerde de derde tijd in het combinatieklassement van de auto's en motoren. De Brabantse trucker was op de proef van 92 kilometer ruim 5 minuten langzamer dan Vladimir Vasilyev in de Mini. Etappe nummer een ging van Nador naar Dar Kaoura.

Met zijn derde tijd was De Rooy tevreden. Na afloop verklaarde hij dat er niet voluit werd gereden op de lastige proef. Meest besproken incident waren de stenengooiers die de zijruit aan diggelen gooiden. 

"Op een kilometer of 10,15 voor de finish stond een groepje stenengooiers. We hebben een klinker door de zijruit gekregen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar een aantal andere deelnemers heeft stenen door de voorruit gekregen", liet de Rooy weten.

Teamgenoot Wuf van Ginkel zag de groep stenengooiers ook staan, maar had geluk. "Ik reed min of meer recht op ze af en daar schrokken ze van. Ze wisten niet hoe snel ze weg moesten komen. Dat is waarschijnlijk ons geluk geweest."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen