© Mercedes Amg f1

Nieuwsoverzicht

Gerhard Berger: 'Formule 1 moet vijf titelkandidaten hebben'

28 jan. 2018 10:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Sinds 2017 staat Liberty Media aan het roer van de Formule 1 en doen ze er alles aan om de koningsklasse van de autosport weer tot de verbeelding te laten spreken. Voormalig Formule 1 coureur Gerhard Berger vindt dat er nog veel meer moet veranderen om de sport weer leuk te maken.

Berger wil dat er meer concurrentie komt

Eerder riep Mercedes zelf al dat hun dominantie geen goede zaak is voor de Formule 1. Ook voormalig Formule 1 coureur Gerhard Berger is van mening dat er snel een einde moet komen aan de dominantie van Mercedes.

In een exclusief interview met Auto Motor und Sport licht Berger zijn visie hierop toe.

"De fans willen het liefst elke race een andere winnaar zien en niet dat de winnaar op voorhand al min of meer bekend is. Nu wordt het teveel bepaald door de techniek maar hoe lang hou je daarmee de aandacht van de fans nog vast? Ik verbaas me er over dat het nog steeds werkt, dat had ik eigenlijk niet verwacht."

"Misschien komt het omdat vorig jaar Ferrari zich in de strijd mengde maar ook met twee teams is er nog steeds te weinig concurrentie. Er moeten eigenlijk vijf titelkandidaten komen zodat het weer spannend wordt."

"Voor de Formule 1 zou het natuurlijk geweldig zijn als je op voorhand niet weet wie er gaat winnen. Dat maakt het voor mij ook een authentieke show. Dat wat de Formule 1 liet zien in Austin was echt geen reclame voor de sport."

Tenslotte geeft Berger nog een bedekte waarschuwing aan het adres van Mercedes.

"Natuurlijk is het indrukwekkend om te zien hoe Mercedes de techniek beheerst. Ik begrijp ook wel dat ze liever geen veranderingen willen maar ze moeten ook oppassen. Als een team zo lang domineert, dan komt de sympathiek steeds meer bij de verliezers te liggen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen