© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Gerucht: Haas F1 wordt Maserati - Haas F1

07 dec. 2017 13:36 Ruud Dimmers 0 reacties
In navolging op Alfa Romeo bij Sauber wil Ferrari nu het sportautomerk Maserati naar voren schuiven bij Haas F1. Volgens diverse media heeft Ferrari een soortgelijk plan voor ogen als bij Sauber.

Ferrari wil Maserati naar voren schuiven bij Haas F1

Ferrari heeft in de afgelopen maanden al aangegeven dat het de zichtbaarheid van diverse merken die onder dezelfde paraplu vallen wil vergroten. Als eerste keerde Alfa Romeo terug in de Formule 1. Mogelijk komt daar nu ook Maserati bij.

Het sportautomerk wordt gelinkt aan het team van Haas F1. Dit meldt journalist Joe Saward op zijn blog. Ferrari zou hierbij een soortgelijke constructie voor ogen hebben als met Alfa Romeo en Sauber. Alfa is daar de komende drie seizoenen titelsponsor en technisch partner.

In ruil daarvoor kon Ferrari het jonge talent Charles Leclerc onderbrengen bij Sauber. Eerder dit jaar werd al bekend dat Ferrari geprobeerd had om Antonio Giovinazzi aan een racecontract bij Haas te helpen voor 2018. Het team ging hier niet op in en hield vast aan Grosjean en Magnussen.

Met een mogelijke samenwerking tussen Maserati en Haas zou dit wel bespreek baar zijn. Maserati was in de jaren 50 actief in de Formule 1 als fabrieksteam en leverde tot en met 1969 motoren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen