© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Gerucht: Leclerc neemt na zomerstop stoeltje Raikkonen bij Ferrari over

29 jun. 2018 15:33 Jan van der Burgt 2 reacties
Het silly season is momenteel in volle gang. Eén van de absolute hoofdrolspelers is Kimi Raikkonen, die naar verluidt de hete adem van Sauber-coureur Charles Leclerc in zijn nek voelt.

Stapt Raikkonen in de Sauber van Leclerc?

De verhalen dat Charles Leclerc op poleposition staat om per 2019 het stoeltje van Kimi Raikkonen bij Ferrari over te nemen klonken al langer. In Oostenrijk gaan de geruchten nog een stapje verder. Charles Leclerc zou na de zomerstop al in mogen stappen bij Ferrari, terwijl Kimi Raikkonen op zijn beurt in de Sauber van Charles Leclerc plaatsneemt.

Het Duitse Motorsport-Total.com schrijft dat de eerste signalen van een vroege switch tussen de twee eerder deze week de redactie bereikten. Ferrari-president Sergio Marchionne zou het idee zelf hebben geopperd.

Hoewel onwaarschijnlijk zou de cirkel van Kimi Raikkonen zijn carrière rond zijn. Hij begon zijn F1-loopbaan op jonge leeftijd immers bij de stal van Peter Sauber, waar hij dus via McLaren en Ferrari terug zou keren. Het contact tussen Raikkonen en Sauber is naar verluidt nog warm, maar het is natuurlijk maar zeer de vraag of Raikkonen een dergelijke degradatie ziet zitten.

In Oostenrijk houdt iedereen overigens de kaken stijf op elkaar over mogelijke rijderswisselingen. "We focussen ons op het hier en nu en niet op de toekomst", zo luidt het devies.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen