Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gerucht: Renault wil Adrian Newey wegkapen bij Red Bull

Renault heeft naar verluidt interesse in Red Bull-topontwerper Adrian Newey. De Franse constructeur kan de diensten van Newey op de weg terug naar de Formule 1-top goed gebruiken.

Gezien de staat van dienst van Adrian Newey kan ieder (top)team de diensten van Newey gebruiken, maar Motorsport Italia weet te melden dat er aan de Côte d'Azur contact is geweest tussen de topontwerper en een vertegenwoordiger van het Renault Formule 1-team. De vermeende ontmoeting wakkert geruchten aan dat Renault van plan is om Newey, wiens contract met Red Bull aan het eind van dit seizoen afloopt, weg te kapen bij het team van Max Verstappen.

Mocht Red Bull ervoor kiezen om in 2019 met Honda-motoren te gaan rijden, dan zou Renault met het aantrekken van Adrian Newey een sterke tegenaanval achter de hand hebben. Op dit moment zijn het echter enkel nog maar geruchten. Het meest waarschijnlijke scenario is nog altijd dat Newey zijn contract met Red Bull verlengt tot in ieder geval 2021, wanneer de nieuwe reglementen in de Formule 1 in werking treden.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024