© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gerucht: Renault wil Adrian Newey wegkapen bij Red Bull

15 jun. 2018 15:40 Jan van der Burgt 0 reacties
Renault heeft naar verluidt interesse in Red Bull-topontwerper Adrian Newey. De Franse constructeur kan de diensten van Newey op de weg terug naar de Formule 1-top goed gebruiken.

Adrian Newey heeft contact met Renault

Gezien de staat van dienst van Adrian Newey kan ieder (top)team de diensten van Newey gebruiken, maar Motorsport Italia weet te melden dat er aan de Côte d'Azur contact is geweest tussen de topontwerper en een vertegenwoordiger van het Renault Formule 1-team.

De vermeende ontmoeting wakkert geruchten aan dat Renault van plan is om Newey, wiens contract met Red Bull aan het eind van dit seizoen afloopt, weg te kapen bij het team van Max Verstappen.

Mocht Red Bull ervoor kiezen om in 2019 met Honda-motoren te gaan rijden, dan zou Renault met het aantrekken van Adrian Newey een sterke tegenaanval achter de hand hebben. 

Op dit moment zijn het echter enkel nog maar geruchten. Het meest waarschijnlijke scenario is nog altijd dat Newey zijn contract met Red Bull verlengt tot in ieder geval 2021, wanneer de nieuwe reglementen in de Formule 1 in werking treden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen