Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Geshockeerd' Red Bull komt met statement na misdragingen van Formule 1-'fans'

Het team van Max Verstappen en Sergio Perez hoopt dat de misdragende fans worden aangepakt door de beveiliging. Voor hun gedrag is geen plaats in de maatschappij.

Tijdens het Grand Prix-weekend op de Red Bull Ring waren er een aantal fans die zich verwerpelijk gedroegen, door racistisch, vrouwonvriendelijk en homofoob gedrag te vertonen. Links en rechts werd er schande gesproken over het gedrag en zelfs de Formule 1 moest met een statement komen. Max Verstappen was duidelijk, 'een normaal mens doet dat niet', en ook zijn team heeft zich nu middels een statement uitgesproken tegen het gedrag van een aantal fans.

Red Bull: "Dit hoort niet thuis in de maatschappij"

Red Bull benadrukt daarbij wel dat het merendeel van de fans zich wel voorbeeldig heeft gedragen. "We hebben genoten van de gepassioneerde steun van het merendeel van de fans in Spielberg dit weekend." "We zijn echter geshockeerd om te horen dat er incidenten zijn geweest met compleet onacceptabel gedrag op de tribunes en de fanzones." "We hopen dat de beveiliging en de autoriteiten hier snel op reageren, want hier is geen plek voor in de racerij en de maatschappij in zijn geheel." "Red Bull hecht veel waarde aan inclusiviteit en wil een veilige omgeving hebben voor fans om van onze sport te kunnen genieten", zo luidt het statement van het Formule 1-team.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden