Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

'Geshockeerd' Red Bull komt met statement na misdragingen van Formule 1-'fans'

Het team van Max Verstappen en Sergio Perez hoopt dat de misdragende fans worden aangepakt door de beveiliging. Voor hun gedrag is geen plaats in de maatschappij.

orange army
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Tijdens het Grand Prix-weekend op de Red Bull Ring waren er een aantal fans die zich verwerpelijk gedroegen, door racistisch, vrouwonvriendelijk en homofoob gedrag te vertonen.

Links en rechts werd er schande gesproken over het gedrag en zelfs de Formule 1 moest met een statement komen. Max Verstappen was duidelijk, 'een normaal mens doet dat niet', en ook zijn team heeft zich nu middels een statement uitgesproken tegen het gedrag van een aantal fans.

Red Bull: "Dit hoort niet thuis in de maatschappij"

Red Bull benadrukt daarbij wel dat het merendeel van de fans zich wel voorbeeldig heeft gedragen. "We hebben genoten van de gepassioneerde steun van het merendeel van de fans in Spielberg dit weekend."

"We zijn echter geshockeerd om te horen dat er incidenten zijn geweest met compleet onacceptabel gedrag op de tribunes en de fanzones."

"We hopen dat de beveiliging en de autoriteiten hier snel op reageren, want hier is geen plek voor in de racerij en de maatschappij in zijn geheel."

"Red Bull hecht veel waarde aan inclusiviteit en wil een veilige omgeving hebben voor fans om van onze sport te kunnen genieten", zo luidt het statement van het Formule 1-team.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

41 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen