Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Gestoorde' prestatie Verstappen maakt indruk op F1-kampioen: "Hij is van een ander niveau"

Mika Hakkinen is onder de indruk van Red Bull en Max Verstappen, in zijn ogen een gouden combinatie dit Formule 1-seizoen. Hij verwacht dat de overwinningsreeks gewoon doorgaat tot het einde van het seizoen en mogelijk ook daarna.

Red Bull is anno 2022 bezig met een ongelooflijk sterk seizoen. Zestien van de twintig races tot nu toe zijn gewonnen door de Oostenrijkse renstal, waarvan maar liefst veertien door Max Verstappen. Ook in de laatste twee races van het seizoen is Verstappen de grote favoriet, zo stelt voormalig F1-coureur Mika Hakkinen. "Het is tot nu toe een ongelooflijk seizoen voor Max en voor Red Bull. Ze verkeren zich in een perfecte positie en hebben 100% zelfvertrouwen in zichzelf, de auto en de strategie", zegt Hakkinen in zijn column voor Unibet . Ook in Mexico trok Verstappen aan het langste eind en won hij mede door de strategie van Red Bull zijn veertiende race. "In het begin van de race kon Max zijn zachte banden managen, terwijl Lewis Hamilton vanaf de tweede positie juist aan het pushen was. Toen Verstappen de overstap maakte naar de mediums werd duidelijk dat de keuze voor de harde banden te conservatief was van Mercedes", analyseert de tweevoudig kampioen. "Mercedes reed simpel gezegd constant op banden die een compound te hard waren, terwijl Red Bull het precies bij het juiste eind had."

Red Bull ook de favoriet in slotraces F1-seizoen

Hakkinen verwacht dat Red Bull gewoon door kan gaan met het winnen van de laatste races dit Formule 1-seizoen. Verstappen kan zestien overwinningen scoren in een seizoen, maar een historisch record heeft de Limburger al te pakken. "Veertien overwinningen in een seizoen is gestoord en iets wat we nog nooit eerder hebben gezien", looft de Finse coureur. "Dit is een geweldige mijlpaal voor Max en voor zijn team. Dit kunnen ze makkelijk doortrekken in Brazilië en in Abu Dhabi. Als je naar de finish van Sergio Perez kijkt (P3 in Mexico, red.), dan zie je hoe close het allemaal is. Max presteert op een ander niveau."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap