Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mika Hakkinen

'Gestoorde' prestatie Verstappen maakt indruk op F1-kampioen: "Hij is van een ander niveau"

Mika Hakkinen is onder de indruk van Red Bull en Max Verstappen, in zijn ogen een gouden combinatie dit Formule 1-seizoen. Hij verwacht dat de overwinningsreeks gewoon doorgaat tot het einde van het seizoen en mogelijk ook daarna.

Red Bull is anno 2022 bezig met een ongelooflijk sterk seizoen. Zestien van de twintig races tot nu toe zijn gewonnen door de Oostenrijkse renstal, waarvan maar liefst veertien door Max Verstappen. Ook in de laatste twee races van het seizoen is Verstappen de grote favoriet, zo stelt voormalig F1-coureur Mika Hakkinen.

"Het is tot nu toe een ongelooflijk seizoen voor Max en voor Red Bull. Ze verkeren zich in een perfecte positie en hebben 100% zelfvertrouwen in zichzelf, de auto en de strategie", zegt Hakkinen in zijn column voor Unibet. Ook in Mexico trok Verstappen aan het langste eind en won hij mede door de strategie van Red Bull zijn veertiende race.

"In het begin van de race kon Max zijn zachte banden managen, terwijl Lewis Hamilton vanaf de tweede positie juist aan het pushen was. Toen Verstappen de overstap maakte naar de mediums werd duidelijk dat de keuze voor de harde banden te conservatief was van Mercedes", analyseert de tweevoudig kampioen. "Mercedes reed simpel gezegd constant op banden die een compound te hard waren, terwijl Red Bull het precies bij het juiste eind had."

Red Bull ook de favoriet in slotraces F1-seizoen

Hakkinen verwacht dat Red Bull gewoon door kan gaan met het winnen van de laatste races dit Formule 1-seizoen. Verstappen kan zestien overwinningen scoren in een seizoen, maar een historisch record heeft de Limburger al te pakken. "Veertien overwinningen in een seizoen is gestoord en iets wat we nog nooit eerder hebben gezien", looft de Finse coureur.

"Dit is een geweldige mijlpaal voor Max en voor zijn team. Dit kunnen ze makkelijk doortrekken in Brazilië en in Abu Dhabi. Als je naar de finish van Sergio Perez kijkt (P3 in Mexico, red.), dan zie je hoe close het allemaal is. Max presteert op een ander niveau."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"