Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Getergde Verstappen wil in de Verenigde Staten einde maken aan tegenvallende reeks

Na een voor Max Verstappen bijzonder GP-weekend in Mexico strijkt het Formule 1-circus aankomend raceweekend neer in Austin, voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De snelheid die Red Bull toonde in Mexico geeft hoop op een goede afloop van de GP in Texas, waar de Nederlander traditioneel zeer sterk is.

In Mexico zag de Formule 1-wereld voor het eerst sinds de zomerstop een Red Bull-team dat overduidelijk in staat was om een Grand Prix winnend af te sluiten. Na overwinningen in Oostenrijk en Duitsland en een sterk optreden in Hongarije was het lang geleden dat Red Bull het te kloppen team leek. Vanwege de straf voor Verstappen na de kwalificatie en de ongelukkige touchés in de beginfase van de race kreeg de prachtige poleronde van de Nederlander echter geen positief vervolg. Kwam de sterke vorm tijdens de Mexicaanse Grand Prix alleen maar door de bijzondere karakteristieken van het Autodromo Hermanos Rodriguez? Of doet Red Bull vanaf heden weer steevast mee voor overwinningen? Het geeft in ieder geval wel veel hoop voor de afsluitende races van het seizoen. Helmut Marko gaf na de Mexicaanse Grand Prix al aan dat hij hoopvol is voor Red Bull-overwinningen in het restant van het 2019-seizoen . De eerstvolgende stop voor het Formule 1-circus bevindt zich aankomend weekend in de Verenigde Staten. Om precies te zijn in Austin in Texas, waar Verstappen in zijn Red Bull-bolide al jarenlang sterk voor de dag komt.

Gridstraffen houden Verstappen dit jaar niet tegen

De Grands Prix van de Verenigde Staten stonden in het verleden voor Max Verstappen vaak in het teken van een inhaalslag. In de periode dat Red Bull nog met Renault-motoren reed, werd de GP in Austin als ideaal gezien voor een motorwissel, omdat een gridstraf relatief makkelijk goed te maken is op het Circuit of the Americas. Dat heeft de Nederlander de afgelopen jaren meermaals bewezen. Zowel in 2017 als in 2018 kreeg de Red Bull-coureur in aanloop naar de Grand Prix gridstraffen om zijn oren, waardoor hij zich tijdens de race vanuit het achterveld terug naar voren moest werken. In 2017 resulteerde dit in een vierde plaats. In eerste instantie leek de jonge coureur in de laatste ronde nog op weergaloze wijze een podiumplek op te eisen, maar zijn inhaalactie op Kimi Raikkonen bleek illegaal. Afgelopen seizoen deed Verstappen nog een schepje bovenop zijn inhaalslag van het jaar daarvoor. In 2018 reed hij vanuit het achterveld namelijk een ijzersterke inhaalrace, waarin hij in de slotfase Lewis Hamilton na een prachtig gevecht achter zich wist te houden. Zijn sterke vorm op het Amerikaanse circuit begon al in zijn debuutjaar, 2015, toen hij in zijn Toro Rosso zijn beste prestatie van het seizoen neerzette en een vierde finishpositie bemachtigde. In 2016 ging het echter even wat minder voor de Red Bull-coureur, toen zijn versnellingsbak tijdens de race al snel de geest gaf.

We gaan een razendspannend slot van het seizoen tegemoet

Combineer de snelheid van Red Bull in Mexico met de sterke historische prestaties van Verstappen, en de kans lijkt groot dat hij ook aankomend weekend op papier weer mee kan doen om de overwinning. Een podiumplek moet in ieder geval tot de mogelijkheden van de Red Bull-coureur behoren. De focus van de meeste teams ligt al volledig op 2020, waardoor er dit seizoen waarschijnlijk nog weinig grote verschuivingen plaats zullen vinden in de hiërarchie. Zoals in Mexico te zien was, zijn de drie topteams momenteel simpelweg erg aan elkaar gewaagd. Max Verstappen wil zijn teleurstellende reeks maar al te graag ten einde brengen in de VS. Lewis Hamilton zal tegelijkertijd getergd zijn om zijn wereldkampioenschap definitief binnen te slepen, terwijl de Ferrari-coureurs na drie Grands Prix zonder overwinning weer terug op de bovenste trede van het podium willen staan. Het belooft daarom wederom een razend spannend Grand Prix-weekend te worden. Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt vooruitgeblikt op het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"