© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Giedo van der Garde: 'Kaltenborn maakte Sauber kapot'

18 dec. 2017 09:57 Wanda Bisschop 0 reacties
Het team van Sauber is inmiddels vijfentwintig jaar actief in de Formule 1. Toch slaagde Sauber er niet in om hun jubileumjaar te vieren met klinkende resultaten.

Sauber niet meer op ronden achterstand

Natuurlijk was op voorhand wel al de laatste plek in het WK voor Sauber gereserveerd. De Zwitserse renstal moest het in 2017 doen met een verouderde Ferrari krachtbron en had daardoor in elke race moeite om aansluiting te vinden.

Dankzij Pascal Wehrlein hengelde Sauber toch nog vijf kostbare punten binnen. De jonge Duitser werd knap achtste tijdens de GP van Spanje en trok in Azerbeidzjan het laatste WK-punt naar zich toe.

Voormalig Formule 1 coureur Giedo van der Garde ziet in ieder geval wel een duidelijke stijgende lijn bij zijn oude werkgever. Van der Garde was in 2014 testrijder voor Sauber maar vertrok een jaar later na een conflict over zijn contract. Ook de verstandhouding met de voormalige teambaas Monisha Kaltenborn liet behoorlijk te wensen over.

Aan Motorsport.com laat hij weten dat het voor Sauber een goede ontwikkeling is geweest om Kaltenborn te ontslaan.

"Die vrouw heeft er een zooitje van gemaakt bij Sauber. Ik ben blij dat die vrouw niet meer bij Sauber zit. Na haar vertrek zijn ze de goede kant opgegaan en hebben ze toch aansluiting gevonden. Nu met de deal met Alfa Romeo zijn ze eigenlijk het B-team van Ferrari, dat is mooi voor Sauber. "

Van der Garde heeft nog wel een tip voor Sauber.

"Marcus Ericsson mag van mij thuisblijven. Af en toe laat hij goede dingen zien maar zijn race in Abu Dhabi was weer dramatisch."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen