Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Giedo van der Garde wordt bondscoach

Giedo van der Garde gaat aan de slag als bondscoach van het KNAF Talent First-programma. De voormalig Formule 1-coureur moet jong talent vanuit de karts richting de Formule 1 gaan begeleiden.

Giedo van der Garde is een druk man. Hij is ondernemer, rijdt het WEC-Superseason voor Racing Team Nederland en is sinds kort bondscoach van Nederlands autosporttalent. Als bondscoach krijgt hij jonge coureurs als Rinus van Kalmthout, Richard Verschoor en Jarno Vermeer onder zijn hoede. Omdat Van der Garde zelf het volledige traject van de karts tot de Formule 1 heeft doorlopen, is hij geknipt voor de job.

"Ik weet wat er voor nodig is om ver te komen in het wereldje en dat wil ik die jonge gasten graag meegeven. Autosport wint aan populariteit in Nederland, dus er komt nog veel meer talent aan." Van der Garde is al een paar weken bezig in zijn nieuwe rol en geniet van het werk: "Wat is er mooier dan jong talent richting de Formule 1 begeleiden? Ik ben happy met mijn nieuwe rol en kijk uit naar de verdere samenwerking."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"