Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Giovinazzi geeft ogen de kost: "Kan veel leren van Raikkonen"

Hij mocht twee jaar geleden als invaller al zijn Formule 1-debuut maken, maar in 2019 werkt Antonio Giovinazzi zijn eerste complete seizoen op het hoogste niveau af. Zijn teamgenoot bij werkgever Alfa Romeo is niet de eerste de beste.

Giovinazzi ziet namelijk enkelvoudig wereldkampioen Kimi Raikkonen naast zich in de garage. De 39-jarige Fin heeft zijn Ferrari-zitje aan supertalent Charles Leclerc af moeten staan en keert zodoende na achttien jaar terug bij het team waarvoor hij zijn F1-debuut maakte, al werkt die renstal tegenwoordig niet meer onder de naam Sauber.

Tweevoudig Grand Prix-starter Giovinazzi weet dat hij ontzettend veel kan leren van zijn collega, die als alles verloopt zoals gepland tijdens de Franse Grand Prix zijn 300ste Formule 1-race zijn rijden. "Ik probeer samen te werken met Kimi en goed te luisteren naar wat hij graag wil", laat Giovinazzi ten overstaande van onder meer RacingNews365 weten. "Ik volg hem als het ware. We zijn twee verschillende coureurs en hebben uiteraard verschillende niveaus van ervaring. Alfa Romeo heeft er baat bij als wij goed samenwerken." "Immers, als het geheel vooruit wil op de grid, dan moeten we de handen ineenslaan", meent de 25-jarige Italiaan, die in de afgelopen jaren langs de zijlijn toekeek als reserverijder van Ferrari. "Uiteindelijk resulteert die samenwerking in een snellere wagen!" Wat betreft die bolide, de Alfa Romeo C38, is Giovinazzi erg optimistisch. "Ik kan natuurlijk nog niet zeggen waar we precies staan, maar het voelt tot dusver erg goed." Giovinazzi is de eerste Italiaan die op voltijdbasis deel mag nemen aan de Formule 1 sinds Vitantonio Liuzzi en Jarno Trulli in 2011 aan de start verschenen. Bovendien is de voormalig GP2-vicekampioen de eerste Italiaan die voor een Italiaans merk rijdt sinds Giancarlo Fisichella in 2009 voor Ferrari uitkwam. Met medewerking van Joe van Burik

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"