Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Antonio Giovinazzi

Giovinazzi: "Heb een uitstekende relatie met Raikkonen, hij is erg open"

Vorig jaar werden Antonio Giovinazzi en Kimi Raikkonen teamgenoten bij Alfa Romeo. Ook dit jaar staan beide coureurs op de loonlijst van het Italiaans Zwitserse team en volgens Giovinazzi is de relatie tussen de teamgenoten uitstekend te noemen.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

In Melbourne konden zowel Antonio Giovinazzi als Kimi Raikkonen niet zien waar hun wagen staat ten opzichte van de concurrentie doordat de race werd afgelast. De donderdag voor aanvang van de Grand Prix ging echter wel door en zo interviewde RacingNews365 Antonio Giovinazzi. De Italiaan heeft zin in het nieuwe seizoen en geniet van zijn samenwerking met Raikkonen: "Kimi en ik hadden vorig jaar bijna hetzelfde idee over hoe we de wagen moesten verbeteren en dat is natuurlijk erg prettig. Het team kan met die input de wagen namelijk veel eenvoudiger verbeteren voor beide coureurs."

"Toch wil je natuurlijk altijd je eigen teamgenoot verslaan", voegt de sympathieke Italiaan er snel aan toe. "Het is echter fijn wanneer je het met elkaar eens bent en vervolgens kijk je op de baan wie er sneller is. Natuurlijk is het niet eenvoudig om een wereldkampioen te verslaan, maar dat is wel het doel. Buiten de baan is Kimi een aardige gast, veel opener ook dan dat hij op de paddock is. Al is het niet zo dat we de deur bij elkaar plat lopen."

Dat komt mede doordat de coureurs beide in andere landen wonen: "Hij woont in Zwitserland en ik in Monaco, dus dan is het al gauw dat je elkaar buiten de GP-weekenden niet vaak ziet. Het is niet zoals bij Daniel Ricciardo en Max Verstappen die elkaar ook buiten de paddock veel zien, omdat ze beide in Monte Carlo wonen."

De in het zuiden van Italië opgegroeide Giovinazzi vermaakt zich prima in het prinsdom aan de Cote d'Azur, maar mist aan de andere kant zijn familie in de regio Puglia: "Je hebt in Monte Carlo ideale omstandigheden om te trainen en daardoor is het een fijne plek om te wonen. Echter mis ik mijn vrienden en familie in Italië enorm, vaak kan ik er zelfs op feestdagen of verjaardagen niet naar toe en dat is af en toe moeilijk. Dat hoort er echter bij", aldus de nuchtere Italiaan die vooral veel op de fiets is te vinden in Monaco.

"Wielrennen doe ik heel graag als training en ik maak dan ook veel kilometers. Er wonen ook veel professionele wielrenners in Monaco, dus ik rijd vaak met hen mee. Ook doe ik nog veel aan tennis, daarin ben ik echt ontzettend competitief ingesteld. Dat ben ik overigens in bijna alle sporten, ik wil simpelweg altijd winnen!"

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties