Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Giovinazzi heeft het zwaar na vertrek uit Formule 1: "Het loopt niet zoals ik wil"

In 2021 reed Antonio Giovinazzi nog in de Formule 1 bij Alfa Romeo. Dit jaar zien we de voormalig F1-coureur terug in de Formule E. Daar heeft de Italiaan tot nu toe nog geen goede indruk kunnen achterlaten. In gesprek met RacingNews365 liet Giovinazzi weten hoe dat komt.

Na afloop van de E-Prix in Rome sprak RacingNews365 met Dragon Penske-coureur Antonio Giovinazzi. De altijd vrolijke Italiaan heeft net als in zijn tijd in de Formule 1 een glimlach op het gezicht, maar deze keer voelt de lach toch wat anders aan. "Ik heb het moeilijk hier in de Formule E", is de voormalig Alfa Romeo-coureur meteen duidelijk. "Ik kan de wagen totaal nog niet besturen zoals ik dat wil en dat komt mede doordat ik de afgelopen jaren in F1 heb gereden." "De F1-wagens rijden compleet anders dan deze Formule E-wagens en daardoor loopt het niet zoals ik zou willen", vervolgt hij. "De afgelopen twee maanden stonden er geen races op het programma en gedurende een raceweekend krijg je maar weinig tijd om aan de bolide te wennen. Je moet hier in de Formule E meteen presteren en dat is lastig als je weinig ervaring hebt met de wagen. Ik kom gewoonweg niet in mijn ritme", aldus Giovinazzi, die aan geeft ook weinig baat te hebben bij het rijden in de simulator. "Ik heb in de afgelopen periode natuurlijk flink wat uren in de simulator gezeten, maar dat doet misschien nog meer kwaad dan goed. Het verschil met de realiteit en de simulator is namelijk veel te groot. Eigenlijk is niks hetzelfde in de simulator vergeleken met echt racen in een Formule E-bolide."

Formule E blijft lastig

Gedurende het gesprek lijkt de normaal zo optimistische Giovinazzi steeds meer teleurgesteld te raken en wil hij al helemaal niet aan de huidige prestaties van Alfa Romeo in de Formule 1 denken. "Het zal nog even gaan duren voordat ik mijn ritme in de Formule E zal vinden, iets dat niet aan het team ligt. Zij doen er echt alles aan om mij te helpen, maar uiteindelijk moet ik zelf aan deze wagen zien te wennen en dat blijft lastig. Naast het feit dat je maar weinig minuten krijgt in de trainingssessies, kun je je ook geen fouten veroorloven." "Dan hang je namelijk meteen in de muur, omdat we alleen maar op stratencircuits racen. Daardoor worden fouten meteen afgestraft", aldus Giovinazzi, die met een bittere blik kijkt naar de sterke performance van Alfa Romeo in de Formule 1. "Dat is het leven", zucht hij als we hem daar naar vragen. Giovinazzi krijgt tijdens de E-Prix van Monaco de kans om zich te verbeteren. De Italiaan woont in het Prinsdom en heeft daardoor in ieder geval de vereiste parcourskennis al op zak.

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"