Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Antonio Giovinazzi

Giovinazzi: "Ik had verwacht dat het wat eenvoudiger zou zijn in de Formule 1"

Dat het niet zo eenvoudig is om goed te presteren in de Formule 1 ondervond Antonio Giovinazzi tijdens zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport. De Italiaan veroverde in 2016 nog de tweede plek in het GP2-kampioenschap en kwam daarna voor een aantal F1-teams in actie als testrijder. De Alfa Romeo-coureur kwam erachter dat het racen met een Formule 1-bolide wat anders is dan een test afleggen.

Giovinazzi Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Antonio Giovinazzi laat tegenover het Autosprint-magazine in alle eerlijkheid weten dat hij een eenvoudiger debuutseizoen had verwacht in de Formule 1: "Ik had verwacht dat het wat eenvoudiger zou zijn om in de F1 te rijden. Natuurlijk wist ik dat het niet makkelijk zou worden aangezien ik al twee jaar niet meer geracet had en ik de teamgenoot werd van niemand minder dan Kimi Raikkonen. Hij is niet voor niks een wereldkampioen geworden en het is niet makkelijk om direct op zijn niveau te presteren."

"Toch had ik de snelheid over één ronde vrij snel te pakken, maar om een hoog tempo gedurende een race vol te houden was nog een heel ander verhaal", aldus Giovinazzi, die ook dit jaar weer op de grid zal staan voor Alfa Romeo. "Gedurende het seizoen heb ik me echter wel verbeterd op een aantal punten en scoorde ik bijvoorbeeld in Brazilië heel belangrijke punten voor het team. Die punten gaven me veel zelfvertrouwen."

"Ik kan na een jaar in de Formule 1 namelijk bevestigen dat je druk als coureur zijnde zeker wel voelt. In eerste instantie kreeg ik telkens de vraag wanneer ik nu eindelijk punten zou gaan scoren en die vraag begint dan aan je te vreten. Datzelfde gold voor de geruchten over de mogelijke komst van Hulkenberg bij ons team. Dat zijn dingen die in je hoofd meespelen en het lastiger maken om goed te presteren."

Toch denkt de onlangs 26-jarige geworden coureur dat de druk hem nooit te veel zal worden. "In mijn hele leven heb ik nog niks cadeau gekregen, ik heb er altijd hard voor moeten werken om in de F1 terecht te komen en die vechtlust blijft altijd in me zitten. Gedurende de moeilijke momenten in een seizoen kun je dan ook altijd op die vechtlust terugvallen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?