© Sauber

Nieuwsoverzicht

Giovinazzi keert terug bij Sauber voor eerste training Rusland

24 sep. 2018 14:29 René Oudman 0 reacties
Een oude bekende mag zijn opwachting maken op het Sochi Autodrom. Antonio Giovinazzi (24) is door Sauber gevraagd om de eerste vrije training voor de Grand Prix van Rusland voor zijn rekening te nemen. De Italiaan schuift aan naast Charles Leclerc, wat betekent dat Marcus Ericsson de eerste sessie van het zestiende raceweekend zal moeten missen.

Het is de derde keer dit jaar dat Giovinazzi op vrijdagochtend zijn kunsten mag vertonen. Eerder werd de Italiaan ook al gevraagd voor de eerste trainingen in Duitsland en Hongarije.

Sauber is een team dat altijd een speciaal plekje heeft in het hart van Giovinazzi. De jonge Italiaan mocht anderhalf jaar geleden namelijk zijn Formule 1-debuut maken als coureur van Sauber - in de Grand Prix van Australië 2017 trad Giovinazzi aan als vervanger van de geblesseerde Pascal Wehrlein. Twee weken later reed hij zijn tweede en tot dusver laatste Grand Prix.

Giovinazzi wordt als kanshebber gezien voor het zitje naast Kimi Raikkonen, in 2019. De 24-jarige is de officiële reserverijder van Ferrari en dat team heeft naar verluidt nog altijd de optie om een coureur bij Sauber te 'parkeren', zoals ze dit jaar doen in de persoon van Leclerc.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen