Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Giovinazzi keert terug bij Sauber voor eerste training Rusland

Een oude bekende mag zijn opwachting maken op het Sochi Autodrom. Antonio Giovinazzi (24) is door Sauber gevraagd om de eerste vrije training voor de Grand Prix van Rusland voor zijn rekening te nemen. De Italiaan schuift aan naast Charles Leclerc, wat betekent dat Marcus Ericsson de eerste sessie van het zestiende raceweekend zal moeten missen.

Het is de derde keer dit jaar dat Giovinazzi op vrijdagochtend zijn kunsten mag vertonen. Eerder werd de Italiaan ook al gevraagd voor de eerste trainingen in Duitsland en Hongarije.

Sauber is een team dat altijd een speciaal plekje heeft in het hart van Giovinazzi. De jonge Italiaan mocht anderhalf jaar geleden namelijk zijn Formule 1-debuut maken als coureur van Sauber - in de Grand Prix van Australië 2017 trad Giovinazzi aan als vervanger van de geblesseerde Pascal Wehrlein. Twee weken later reed hij zijn tweede en tot dusver laatste Grand Prix. Giovinazzi wordt als kanshebber gezien voor het zitje naast Kimi Raikkonen, in 2019. De 24-jarige is de officiële reserverijder van Ferrari en dat team heeft naar verluidt nog altijd de optie om een coureur bij Sauber te 'parkeren', zoals ze dit jaar doen in de persoon van Leclerc.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"