Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Giovinazzi over laatste 2022-stoeltje: "Ik weet niet of dit goed of slecht nieuws is"

Voor het seizoen van 2022 is er nog maar één stoeltje vrij op de Formule 1-grid. Alfa Romeo heeft nog steeds niets laten weten over wie er volgend seizoen naast Valtteri Bottas rijdt. Of dat goed of slecht nieuws is voor Antonio Giovinazzi, weet hij zelf niet zo goed.

Nu negentien van de twintig stoeltjes in de F1 voor 2022 al bevestigd zijn, is iedereen benieuwd naar wie het laatste nog vrije stoeltje bij Alfa Romeo gaat opvullen. Antonio Giovinazzi is nog altijd onzeker over zijn toekomst in de koningsklasse en hoopt te kunnen blijven, maar heeft hierover nog niks van zijn team gehoord. "Ik weet niet of dat goed of slecht nieuws is, maar ik heb hier nog geen nieuws over gehoord", zegt de Alfa Romeo-coureur tegen onder meer RacingNews365. Kimi Raikkonen zal de Formule 1 verlaten, Valtteri Bottas stapt van Mercedes over naar de Zwitserse renstal. In de nabije toekomst moet volgens Giovinazzi duidelijk worden wie er bij Alfa Romeo rijdt in 2022. "We gaan het zien, we gaan het zien. In de komende weken kijken we wat het wordt", zegt de Italiaan voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Mexico. "Maar zoals ik net al zei, ik weet niet of het goed of slecht nieuws is." Naast Giovinazzi worden er meerdere kanshebbers genoemd op het laatste Formule 1-stoeltje voor 2022. Zo maken naar verluidt Nyck de Vries, Guanyu Zhou en Oscar Piastri kans op een zitje bij Alfa Romeo.

Giovinazzi hoopt zichzelf te bewijzen met WK-punten

Het Formule 1-seizoen voor Giovinazzi verloopt wisselvallig. De Italiaan is regelmatig sterk in de kwalificatie op zaterdag, maar dit resultaat omzetten in punten lukte nog maar één keer. "Om voor de elfde plaats te racen is natuurlijk niet fijn", zegt de Alfa Romeo-rijder. "In Istanboel zaten we net één bocht achter een finish in de top tien en in Austin was het nog wat lastiger. Hopelijk kunnen we het deze keer (in Mexico, red.) beter doen en in de punten gaan rijden. Dat is uiteindelijk wat we moeten gaan doen hier."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"