Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2023

Goed nieuws voor F1-fans met kaartjes voor GP Imola

Tienduizenden F1-fans werden teleurgesteld toen de GP van Emilia-Romagna werd afgelast. Zij hadden namelijk kaartjes voor het evenement, dat begrijpelijkerwijs niet door kon gaan.

Start sprintrace Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Vanwege hevig noodweer werd de GP van Emilia-Romanga deze woensdag afgelast. Het raceweekend op Imola kon niet doorgaan, omdat het niet verantwoord was belangrijke middelen in te zetten voor de race, terwijl de regio de hulp harder nodig had.

Logisch, maar tienduizenden F1-fans kwamen daardoor wel met vraagtekens te zitten. Wat nu met hun vaak dure kaartjes? Terugdenkend aan bijvoorbeeld de GP van België van 2021, die op zondag slechts enkele ronden lang duurde achter de safety car, vreesden velen al voor hun geld.

Maar aangezien het hele weekend vanwege force majeure is afgelast, is er goed nieuws voor de fans. De GP-organisatie hoeft naar alle waarschijnlijkheid geen geld aan F1 te betalen voor het hosten van de race. Op de website van de organisatie wordt dan ook medegedeeld aan de fans dat ze hun geld terug kunnen krijgen, of hun kaartjes om kunnen zetten in een kaartje voor de GP van Emilia-Romagna in 2024. Dit gaat overigens alleen over kaartjes die via de officiële website.

Wanneer iedereen die dat wil zijn geld terugkrijgt, is nog niet duidelijk. In de komende dagen wordt er meer bekend, maar momenteel ligt de focus op de crisissituatie in de regio.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"