Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Goed nieuws voor Nederlandse F1-fans: GP Oostenrijk langer op de kalender

De GP van Oostenrijk blijft in ieder geval tot en met 2027 op de Formule 1-kalender staan. Het contract met de Red Bull Ring is verlengd.

De GP van Oostenrijk had een aflopend contract, maar een van de favoriete races van menig Nederlander blijft toch langer op de kalender staan. Het contract is verlengd tot en met 2027. Vorig jaar was het evenement nog uitverkocht, met in totaal 303.000 bezoekers verdeeld over het raceweekend. Dit jaar leek voorlopig de laatste editie te gaan worden, maar er komen er na dit jaar in ieder geval nog vier meer aan op de Red Bull Ring in Spielberg.

F1-baas blij

Bij de Formule 1 is men opgelucht dat de deal is verlengd. "De Oostenrijkse Grand Prix zorgt voor een perfecte mix tussen een uitdagend circuit, met racen op hoge snelheid op een prachtige locatie voor de fans. Daarom ben ik opgetogen dat we tot en met 2027 op de Red Bull Ring zullen racen." "Dit jaar vieren we het tiende jaar sinds de terugkeer in Spielberg en ik wil iedereen die bij de deal betrokken is graag bedanken voor hun bijdrage, vooral de promotor en Red Bull. Ik wil ook graag even stilstaan bij Dietrich Mateschitz en zijn liefde, passie en visie die hij naar de Formule 1 heeft gebracht. Daardoor is dit evenement een groots succes", zo doelt hij op de vorig jaar overleden Red Bull-baas.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'