© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

GP Abu Dhabi weerbericht: afzien in tropische hitte

22 nov. 2018 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
In samenwerking met de experts van Weeronline presenteert Racingnews365 het Grand Prix-weerbericht voor Abu Dhabi.

De GP van Abu Dhabi wordt gehouden onder zonnige en tropische omstandigheden. Er is vrijwel geen wolkje aan de lucht en de stevige wind voelt aan als een föhn. Het wordt overdag 30 tot 33 graden. Tijdens de race valt de duisternis in en ligt de temperatuur rond een tropische 30 graden.

Abu Dhabi, gelegen aan de Perzische Golf, heeft een woestijnklimaat, waarbij de temperatuur in de zomer gemakkelijk oploopt boven 40 graden. Gelukkig gaan ze ook daar de ‘winter’ in en dat betekent iets aangenamere temperaturen. Desalniettemin is het ook nu nog behoorlijk heet voor de coureurs.

Tijdens de eerste vrije training op vrijdag is het vrij zonnig en al behoorlijk heet met een temperatuur rond 30 graden. Warmer wordt het niet, want de matige wind waait in de middag vanaf zee en dat geeft een licht verkoelend effect. Tijdens de start van de tweede vrije training om 17:00 uur lokale tijd is het al bijna donker en zal de temperatuur een paar graden dalen.

Zaterdag is het vrij zonnig en kan af en toe wat sluierbewolking voor de zon trekken. Omdat er deze dag een hete woestijnwind waait, zal de temperatuur hoger uitvallen met 32 graden. Tijdens de kwalificatie is het helder en ligt de temperatuur rond de tropische grens van 30 graden.

De race wordt zondag gehouden om 17:10 uur. De zon gaat 17:32 uur onder en daarna valt de duisternis snel in. Na een bloedhete middag met maxima rond 33 graden, en een droge wind die aanvoelt als een hete föhn, zal het in de avond langzaam afkoelen naar circa 30 graden. De vlagerige wind zal tijdens de race afnemen. Omdat de lucht erg droog is, voelt het niet benauwd aan en dat is wel zo prettig voor de coureurs en toeschouwers. Uiteindelijk koelt het in de nacht niet verder af dan 23 graden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen