Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

GP Australië weerbericht: Onstuimig begin Formule 1-seizoen

​Racingnews365 biedt in samenwerking met Weeronline het Grand Prix-weerbericht voor de GP van Australië aan. De race start morgen om 07:10 Nederlandse tijd, wat gelijk is aan 16:10 lokale tijd. Het seizoen begin met onstuimig weer, waarbij wind en de mogelijkheid op een regenbui de race extra aantrekkelijk kunnen maken.

Het waait flink in Melbourne tijdens de eerste race van het F1-seizoen. Met zo’n 19 graden is de temperatuur prima en de toeschouwers kunnen wolkenvelden en zon verwachten. Een groot deel van de tijd is het droog, maar juist tijdens de race is er kans op een enkele bui. Dat maakt de race extra spannend. Overdag is het in Melbourne prima weer. Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden. Met 23 graden is de temperatuur voor aanvang van de race uitstekend. Er staat wel redelijk wat wind. Het waait krachtig (6 Bft) uit een westelijke richting.

Het toeval wil, dat precies wanneer de race begint, de kans op een bui stijgt. De kans op regen is met 30% niet groot en waarschijnlijk blijft het straatcircuit droog. Er worden zeker geen zware buien verwacht en als er regen valt zal het om een kleine hoeveelheid gaan. Toch kan de dreiging van een beetje regen de wedstrijd extra spannend maken. Ook tijdens de race blijft het onstuimig met een matige tot vrij krachtige wind (4-5 Bft.), wat oppassen betekent voor de coureurs. Daarbij is het zo’n 19 graden.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel