© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'GP Canada bepaalt toekomstige inzet van hypersoft'

07 jun. 2018 09:59 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van Canada wordt voor Pirelli een erg belangrijk weekend. De bandenfabrikant gaat de prestaties van de hypersoft band nauwlettend in de gaten houden, om zo te kunnen beslissen over de toekomst van de band.

Pirelli neemt na GP Canada beslissing over hypersoft

De nieuwste bandencompound van Pirelli deed twee weken geleden tijdens de Grand Prix van Monaco zijn intrede. In de kwalificatie bleek de band razendsnel, maar in de wedstrijd was de band al snel 'nutteloos'.

Om te kunnen bepalen of de band wel bruikbaar is gaat Pirelli de prestaties in Canada nauwlettend in de gaten houden.

"Het is cruciaal om te weten hoe de hypersoft zich gedraagt in Canada", zegt Pirelli-baas Mario Isola tegenover Motorsport.com.

"Met de data van dit weekend kunnen we bepalen of we de band nog vaker in kunnen zetten dit seizoen."

Omdat Monaco niet te vergelijken is met een andere circuit op de kalender, kan Pirelli in Canada eindelijk zien wat de band 'echt' doet.

"Monaco is een lastige baan. Je kan een paar conclusies trekken, maar we hebben meer informatie nodig. In Canada kunnen we meer te weten komen over de band."

De verwachting is dat veel coureurs de hypersoft niet zullen gebruiken tijdens de wedstrijd, maar vooral tijdens de trainingen en de kwalificatie.

"De band is vrij extreem gezien de hoeveelheid grip en snelheid. Dat coureurs de band niet gebruiken in de wedstrijd verrast ons daarom niet."

"In Canada verzamelen we vooral meer data, zodat we kunnen bepalen waar we de hypersoft kunnen inzetten", besluit Isola.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen