© Derek Jensen

Nieuwsoverzicht

GP Miami vindt definitief niet plaats in 2019

23 jul. 2018 19:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Het is geen geheim dat Liberty Media dolgraag meer races aan de Formule 1 kalender wil toevoegen. Lange tijd leek het erop dat de coureurs volgend jaar in Miami zouden gaan racen maar inmiddels heeft Liberty Media bevestigd dat de GP van Miami definitief niet op de nieuwe F1-kalender voor 2019 prijkt.

'GP Miami mogelijk pas in 2020 op kalender'

In een officiële verklaring op de site van Formula 1 laat commercieel directeur Sean Bratches weten dat er volgend jaar niet gereden zal worden in de straten van Miami.

"In de afgelopen maanden hebben we nauw samengewerkt met onze promotors Stephen Ross van RSE Ventures, de stad Miami en Miami Dade County om onze ambities om de Formule 1 naar Miami te halen, waar te maken. We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt maar het zijn ingewikkelde onderhandelingen."

"Hoewel onze voorkeur zou zijn om in 2019 al in Miami te racen, willen we ook een zo'n best mogelijke ervaring voor onze fans, de coureurs en de teams. Dat is helaas op zo'n korte termijn niet mogelijk."

Dit betekent nog niet dat er definitief een streep door de GP van Miami wordt gezet maar dat Liberty Media nu gaat onderzoeken of 2020 een haalbare kaart is.

"We hebben altijd gezegd dat we geen compromis willen sluiten om ten koste van alles een race in Miami te organiseren. Daarom hebben we in overleg met de autoriteiten in Miami besloten om de beslissing uit te stellen tot na de zomer. Ons doel is nu dat we in 2020 de eerste Grand Prix van Miami kunnen organiseren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen