Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Singapore 2019

GP Singapore niet in gevaar door luchtvervuiling, organisatie neemt wél maatregelen

In de aanloop naar de Grand Prix van Singapore zijn er de nodige zorgen over de luchtkwaliteit boven het stratencircuit. Bosbranden in nabijgelegen gebieden maken dat de lucht op dit moment als ongezond wordt aangemerkt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De lucht in Singapore is de laatste jaren nooit de schoonste van de Formule 1-kalender geweest, maar bosbranden in combinatie met aanhoudende droogte in het gebied maken dat de situatie recentelijk is verslechterd. Op dit moment is het doorgaan van de Formule 1 Grand Prix niet in gevaar, maar de situatie wordt goed in de gaten gehouden.

Luchtmetingen wijzen uit dat de lucht op dit moment als 'ongezond' moet wordt bestempeld, maar de cijfers schuren dicht tegen de ondergrens van wat als zodanig wordt gezien aan. Dat betekent dat men de dagelijkse activiteiten voort kan zetten en dat dus ook de Formule 1-coureurs kunnen racen.

Kwetsbare groepen als kleine kinderen en mensen op leeftijd die de GP bezoeken worden echter wel aangeraden direct medische assistentie in te roepen op het moment dat ze zich niet goed voelen. Dat kan bij de eerste hulp-posten naast de baan die extra alert zullen zijn.

De organisatie van de Grand Prix zal toeschouwers bovendien real-time blijven informeren over de actuele situatie en daarbij passende adviezen geven. Een woordvoerder van het evenement laat weten dat in Singapore niets zo veranderlijk is als de luchtkwaliteit en dat men dus nog geen concrete voorspellingen kan doen over de precieze luchtkwaliteit voor komend weekend.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

2 reacties