Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

GP Spanje belangrijke graadmeter voor Honda

Na drie Formule 1 Grands Prix in 2021 klopt Honda zichzelf voorzichtig op de borst. De Japanners concluderen dat ze een hoger niveau halen dan in 2020. In Spanje echter moet duidelijker worden hoe ze er echt voor staan.

Perez gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Drie podiumplaatsen (één overwinning, twee tweede plaatsen), alle drie met Max Verstappen, is de oogst voor Honda tot dusverre in 2021. Honda wilde een sleutelrol spelen in de jacht op wereldtitels voor Red Bull en vooralsnog is men tevreden wat men heeft laten zien.

"Na de eerste drie races is het duidelijk dat beide teams op een hoger niveau presteren dan een jaar geleden", aldus technisch directeur Toyoharu Tanabe vooruitblikkend op de Grand Prix van Spanje.

Die GP van Spanje is voor Honda belangrijk om de de volgende stap te kunnen zetten: "Op dit circuit zullen we beter begrijpen hoe we ons verder kunnen verbeteren, aangezien het circuit van Catalunya de perfecte graadmeter is. In Portugal werkten we op motorisch vlak een probleemloos weekend en om te kunnen blijven vechten voor de wereldtitel is het belangrijk dat vast te houden."

Dit jaar is het Circuit de Barcelona-Catalunya iets onbekender terrein, aangezien er dit jaar niet zoals gebruikelijk de wintertests plaatsvonden. Geen probleem, meent Honda: "We hebben data van langer geleden bestudeerd, evenals die van de afgelopen drie weekenden om zo goed mogelijk voorbereid aan het vertrek te staan."

"We hebben tevens gekeken naar het optimaliseren van het energie-management, waarbij we de afstellingen hebben aangepast aan de individuele wensen van onze coureurs."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten