© Formula 1

Nieuwsoverzicht

GP van Vietnam op Formule 1 kalender van 2019?

21 jan. 2018 08:00 Wanda Bisschop 1 reacties
Het huidige Formule 1 seizoen telt maar liefst 21 races maar Liberty Media heeft al aangekondigd dat ze streven naar zo'n 25 races in een jaar.

Mogelijk stratenrace in Hanoi

Niet alleen binnen Europa wordt gekeken naar nieuwe circuits, ook buiten Europa zoekt Liberty Media hard naar mogelijkheden om de Formule 1 nog groter op de kaart te zetten.

Het is algemeen bekend dat de nieuwe eigenaren van de Formule 1 vooral zoeken naar potentiële circuits in Amerika maar ook in Azië liggen volgens Liberty Media nog volop kansen.

Volgens het tijdschrift Forbes wordt de F1-kalender dan ook uitgebreid met de GP van Vietnam. Forbes stelt dat ze dit hebben opgevangen in de wandelgangen bij de vergaderingen tussen Liberty Media en de promotors in Londen.

Forbes stelt verder dat het dan gaat om een stratenrace in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Mogelijk vindt in 2019 al de eerste GP van Vietnam plaats want Liberty Media heeft de F1 kalender voor 2019 nog niet bekendgemaakt.

Volgens oud eigenaar van de Formule 1, Bernie Ecclestone, was een dergelijke overeenkomst al eerder in de maak maar zag hij er zelf uiteindelijk van af.

"In augustus 2016 had ik een overeenkomst met Vietnam kunnen ondertekenen maar dat heb ik niet gedaan. Vietnam heeft totaal geen autosportgeschiedenis en ik was al bekritiseerd vanwege andere races in landen die weinig racehistorie hebben zoals Azerbeidzjan en Rusland."

"Daarnaast hoefde ik niet zo nodig nog een extra race in een regio waar we al met een paar uitstekende promotors samenwerkten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen