Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

GP Zuid-Afrika: "Misschien 2022, waarschijnlijk 2023"

Keert de Formule 1 volgend jaar terug naar Zuid-Afrika voor een Grand Prix op het circuit van Kyalami? Daar zet men wel op in, al acht de organisatie een terugkeer in 2023 waarschijnlijker.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Er wordt al jaren gesproken over een Formule 1 Grand Prix op het Afrikaanse continent. Het zou immers passen bij de status van wereldkampioenschap. Formule 1-CEO Stefano Domenicali gaf onlangs ten overstaan van onder andere RacingNews365 aan dat er naar meerdere locaties gekeken wordt.

"Ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in Noord- en Zuid-Afrika. Ik denk dat het goed is om nieuwe locaties aan te doen of juist terug te keren naar circuits waar al Formule 1-historie ligt", aldus de Italiaan.

Die geschiedenis ligt bijvoorbeeld op het in Zuid-Afrika gelegen circuit van Kyalami, daar waar in 1993 voor het laatst met de Formule 1 werd gereden. Het bedrijf opgericht door Warren Scheckter, South African GP (SAGP), is druk bezig de F1 terug naar het circuit nabij Johannesburg te halen.

Het circuit is echter niet het eigendom van de neef van voormalig F1-wereldkampioen Jody Scheckter en zal het dan ook moeten afhuren. In gesprek met RacingNews365 zet Warren vol in op 2022.

"Het doel is nog steeds 2022, maar met alles wat er rond de coronapandemie speelt, is 2023 waarschijnlijker", aldus Scheckter. RacingNews365 heeft begrepen dat er op korte termijn opnieuw gesprekken gevoerd zullen gaan worden tussen Kyalami en de Formule 1.

Vorig jaar had een F1-festival in Zuid-Afrika de lokale bevolking enthousiast moeten maken voor een terugkeer van de Formule 1, maar door het coronavirus ging dat niet door.

0 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"