Grand Prix van Brazilië: welk Formule 1-teamlid wordt dit jaar overvallen?

08 nov. 2018 09:45 René Oudman 2 reacties
Veiligheid en het gebied rondom het Grand Prix-circuit in São Paulo: het is een combinatie die allerminst hand in hand gaat. Elk jaar worden er wel een aantal mensen die toegang hebben tot de Formule 1-paddock bestolen, van teamleden tot journalisten.

Na een doldwaze editie van 2017, waarin een aantal monteurs van Mercedes een pistool tegen hun hoofd kregen gezet op weg van het circuit naar het hotel en de bandentest die na de race zou worden gehouden werd afgelast, kijkt de F1-communie reikhalzend uit naar de komende GP.

Weten de Braziliaanse autoriteiten de veiligheid van de leden van de Formule 1-paddock dit jaar wel te garanderen? In het verleden vonden er meerdere overvallen plaats. Zo kwamen er een aantal jaren geleden wat monteurs in hun onderbroek op de paddock aangezet nadat ze op de weg naar het circuit waren geblokkeerd door straatrovers, enkelvoudig wereldkampioen Jenson Button moest ooit scheuren voor zijn leven nadat er mannen met machinegeweren naast hem stonden voor het stoplicht.

Vanuit de paddock zijn er duidelijke regels opgelegd aan de journalisten en teamleden. Vermijd het dragen van sieraden, kleed je onopvallend en zorg in ieder geval dat de logo's van de Formule 1 nergens zichtbaar zijn. Bovenal: heb niet al teveel geld op zak.

In de afgelopen jaren stond de politie haar mannetje tijdens het ochtendgloren, maar waren de meesten alweer huiswaarts gekeerd toen de laatste journalisten en monteurs het circuit midden in de avond verlieten. Voor de editie van 2018 wil de Formule 1 de boel veiliger dan ooit maken, en dat is ze geraden ook.

De vraag is cru, maar daarom niet minder relevant: komen de paddockleden dit jaar ongeschonden door het Braziliaanse Grand Prix-weekend?

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen