Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grappende Marko juicht niet om poleposition Verstappen: "Had ik al gedaan"

Begint een nieuwe poleposition voor Max Verstappen dan toch een beetje vanzelfsprekend te worden? Helmut Marko heeft meer woorden over voor het vroege uitvallen van Sergio Perez, maar dat weet hij 'des Marko's' te verklaren.

In tegenstelling tot Christian Horner lijkt Helmut Marko het herhaaldelijk overschrijden van track limits Sergio Perez nauwelijks aan te rekenen. Hij benadrukt dat er wat hem betreft wat wordt veranderd met betrekking tot track limits. Een oplossing? "Misschien hogere kerbstones, die de auto's automatisch wat afremmen. Of misschien moeten we een meer old school benadering najagen. Leg er grind neer." En ter verdediging van Perez: "Dat verkeer wekt irritaties op en bovendien zit je zo laag in de auto dat je niet kan zien of je over die lijn gaan", aldus Marko, die maar wat graag de schop in 'zijn' circuit zet: " De Ring' is er klaar voor om passende maatregelen te nemen."

En Verstappen?

Maar ongeacht de oorzaak van het mislopen van Q3 benadrukt Marko wel dat het tij snel moet keren voor Perez. "Qua tijden zat hij er goed bij. Hopelijk werkt hij voor de sprintrace een betere kwalificatie af en dat hij door vooraan mee te rijden weer een keer een succeservaring beleeft. Vanaf P15 wordt het hier in ieder geval lastig." En Max Verstappen? Heeft Marko over hem eigenlijk niks te zeggen? Moet hij ergens ook niet jubelen om wéér een poleposition voor de Nederlander? "Die poleposition had ik van tevoren al bejubeld", aldus Marko, om dan toch door te gaan over Verstappen. "Max rijdt zijn rondjes op zeker en dat moet dan ook genoeg zijn. Ondertussen zien we Charles Leclerc veel meer riskeren. Je zag echt hoe hij in die laatste twee bochten moest werken, maar wat voor hem op dat moment werkte. Of het betekent dat Ferrari de opwaartse lijn kan vasthouden weet ik niet, maar ik wilde het toch even benoemen."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje