Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Grappende Vasseur hekelt verlies chassis Sainz: "Of we moeten Abu Dhabi laten schieten"

De schade die Ferrari opliep door de losse putdeksel op vrijdag loopt in de vele miljoenen. En dan heb je het alleen nog maar over de directe financiële consequenties. Teambaas Fred Vasseur schetst een breder, zorgwekkender plaatje.

Sainz Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas wordt Ferrari-teambaas Fred Vasseur gevraagd of hij nader kan specificeren hoeveel het incident met de putdeksel Ferrari heeft gekost. Eerder gaf hij aan dat het een 'fortuin' zou kosten. Maar wat is zijn concrete schatting?

"Ik dat een fortuin een hele reële schatting is", zo laat hij zich niet in de kaart kijken. Gevraagd of dit binnen de budgetlimiet valt, antwoordt hij wel bevestigend: "Ja, er zijn geen uitzonderingsregels voor crashes", aldus de Fransman tegenover onder andere RacingNews365.

Of er discussies plaats zullen vinden hierover? "Discussies vast wel, maar beslissingen is weer een heel ander verhaal", zo toont hij zich cynisch.

Als het journaille vraagt of Ferrari een nieuw (reserve)chassis mee zal moeten nemen naar Abu Dhabi, of dat het beschadigde chassis van Carlos Sainz hersteld kan worden, moet Vasseur hard lachen. Maar ongetwijfeld als een boer met kiespijn: "Nee, dat chassis is niet te repareren, zelfs de stoel was beschadigd."

Overigens zijn dus meer onderdelen onherstelbaar beschadigd, hetgeen een voorraadprobleem met zich meebrengt en dat in de slotfase van het seizoen waarin de budgetcap vast niet heel veel speelruimte meer biedt: "De draadboom was beschadigd, de versnellingsbak, de batterij en de motor was compleet dood."

"Dit heeft enorme financiële gevolgen, maar het heeft ook gevolgen voor de voorraad reserveonderdelen. We kunnen in een week tijd nu eenmaal niet een nieuwe monocoque bouwen en we zullen moeten gaan schuiven met dat laatste beetje geld onder de budgetlimiet. We hebben nog maar heel weinig speelruimte over, tenzij we de GP van Abu Dhabi aan ons voorbij zouden laten gaan."

Dat laatste bedoelt hij natuurlijk bij wijze van grap, want er staat voor Ferrari juist in Abu Dhabi nog heel veel op het spel. De Scuderia is verwikkeld in een strijd met Mercedes om de tweede plaats bij de constructeurs, waarbij het verschil slechts vier punten bedraagt in het voordeel van Mercedes.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024