Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Gretige Marko komt van koude kermis thuis: "Wat is het record voor teams eigenlijk?"

Helmut Marko was goed geluimd na de Formule 1 Grand Prix van Mexico. Max Verstappen verbrak een record en zo kreeg Marko de smaak te pakken!

Marko Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ja, Helmut Marko baalde van de gemiste kans op een één-twee voor Red Bull, maar tevredenheid overheerste. Hij zag Max Verstappen imponeren en terloops een record vestigen voor het meeste aantal overwinningen in één seizoen.

Terwijl hij in gesprek met ServusTV daarover uitweidt, krijgt hij, gretig als hij is, een ingeving: "Wat is eigenlijk het record voor de meeste overwinningen voor één team in een seizoen?", zo stelt hij zichzelf hardop de vraag. "Daar zullen we ook wel bij in de buurt zitten, of hebben we dat record misschien al verbroken?"

We helpen Marko een handje: Mercedes won in 2016 19 van de 21 races, dat terwijl Red Bull nu op 16 overwinningen zit. Dat record gaat men met twee races te gaan dus niet meer kunnen verbreken. Red Bull kan op 18 komen en dat is dan ook waar men op inzet.

"We willen de laatste twee races ook nog winnen. Onze kans daarop is, ook met het oog op de betrouwbaarheid, niet slecht. We geloven bovendien dat Brazilië ons beter ligt dan Mexico."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen