© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gridstraf dreigt voor Verstappen en Ricciardo

09 jul. 2017 07:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Slecht nieuws voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Ze wisselden in Oostenrijk al naar hun vierde en laatste MGU-H van dit seizoen, terwijl er nog twaalf races verreden moeten worden. Bij een volgende wisseling naar een nieuwe MGU-H volgt een gridstraf voor de Red Bull coureurs.

Verstappen en Ricciardo al bezig aan laatste MGU-H van dit seizoen

Naast Verstappen en Ricciardo zijn ook Nico Hulkenberg en Jolyon Palmer bezig aan hun vierde MGU-H van Renault. Daarmee dreigt ook voor hun na de zomerstop de eerste gridpenalty. 

Renault is niet de enige motorleverancier die tegen gridstraffen aan dreigt te lopen. Ferrari heeft een probleem met de turbo's en Sebastian Vettel is bezig aan zijn vierde en laatste. Grosjean en Magnussen, die eveneens rijden met een powerunit van Ferrari, kregen in Oostenrijk hun vierde en laatste MGU-H.

Motorleverancier Honda heeft dit seizoen al menig gridstraf geïncasseerd. Alonso en Vandoorne scoorden alleen in Baku gezamenlijk al 75 plaatsen gridstraf. Uitzondering op de regel zijn de teams die beschikken over een power unit van Mercedes. Zij hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken over gridstraffen door gebreken aan de powerunit.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen