Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gridstraffenbingo voor de GP van Amerika

Het regende weer eens ouderwets veel gridstraffen. Door alle straffen is de grid weer flink door elkaar gehusseld. Max Verstappen is qua posities het grootste slachtoffer.

Verstappen kwalificeerde zichzelf als zesde, maar start door een gridstraf van vijftien plaatsen als zeventiende. Zijn straf valt relatief gezien lager uit doordat andere coureurs ook tegen straffen aanliepen. Vier coureurs werden bestraft vanwege het wisselen van een of meerde componenten van de powerunit en twee coureurs vanwege onsportief rijgedrag. Onderstaand het complete overzicht van alle straffen. Max Verstappen kwalificeerde zichzelf als zesde, maar kreeg vijftien plaatsen gridstraf voor een motorwissel. Hierdoor start hij als zeventiende. Stoffel Vandoorne kwalificeerde zichzelf als dertiende en wisselde een onderdeel van zijn powerunit. Hierdoor start Stoffel als veertiende.

Lance Stroll had een stupide actie tijdens de kwalificatie, waardoor Grosjean bijna achterin reed. De Canadees kreeg drie plaatsen gridstraf wegens onsportief rijgedrag. Kwalificeerde zichzelf als zeventiende en wint zelfs een positie en mag als zestiende starten. Kevin Magnussen liet zich weer eens van zijn 'beste' kant zien en blokte Sergio Perez tijdens zijn snelle ronde. Eindelijk greep de wedstrijdleiding in en bestrafte de Haas-coureur met een gridstraf van drie plaatsen. Magnussen kwalificeerde zichzelf als twintigste, maar start als achttiende. Nico Hulkenberg kreeg een gridstraf van twintig plaatsen vanwege het wisselen van zijn motor. Kwalificeerde zichzelf als vijftiende en start als negentiende. Formule 1 debutant Brendon Hartley heeft met vijfentwintig plaatsen de hoogste gridstraf. Kwalificeerde zichzelf als achttiende en start zijn eerste race als twintigste en laatste.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen