Gridstraffenbingo voor de GP van Amerika

22 okt. 2017 11:32 Ruud Dimmers 1 reacties
Het regende weer eens ouderwets veel gridstraffen. Door alle straffen is de grid weer flink door elkaar gehusseld. Max Verstappen is qua posities het grootste slachtoffer.

Liefst zes coureurs met gridstraffen bij GP Amerika

Verstappen kwalificeerde zichzelf als zesde, maar start door een gridstraf van vijftien plaatsen als zeventiende. Zijn straf valt relatief gezien lager uit doordat andere coureurs ook tegen straffen aanliepen.

Vier coureurs werden bestraft vanwege het wisselen van een of meerde componenten van de powerunit en twee coureurs vanwege onsportief rijgedrag. Onderstaand het complete overzicht van alle straffen.

Max Verstappen kwalificeerde zichzelf als zesde, maar kreeg vijftien plaatsen gridstraf voor een motorwissel. Hierdoor start hij als zeventiende. Stoffel Vandoorne kwalificeerde zichzelf als dertiende en wisselde een onderdeel van zijn powerunit. Hierdoor start Stoffel als veertiende.

Lance Stroll had een stupide actie tijdens de kwalificatie, waardoor Grosjean bijna achterin reed. De Canadees kreeg drie plaatsen gridstraf wegens onsportief rijgedrag. Kwalificeerde zichzelf als zeventiende en wint zelfs een positie en mag als zestiende starten. Kevin Magnussen liet zich weer eens van zijn 'beste' kant zien en blokte Sergio Perez tijdens zijn snelle ronde. Eindelijk greep de wedstrijdleiding in en bestrafte de Haas-coureur met een gridstraf van drie plaatsen. Magnussen kwalificeerde zichzelf als twintigste, maar start als achttiende. 

Nico Hulkenberg kreeg een gridstraf van twintig plaatsen vanwege het wisselen van zijn motor. Kwalificeerde zichzelf als vijftiende en start als negentiende. Formule 1 debutant Brendon Hartley heeft met vijfentwintig plaatsen de hoogste gridstraf. Kwalificeerde zichzelf als achttiende en start zijn eerste race als twintigste en laatste.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen