Grosjean blinkt uit in Japan: "In Q3 ging alles op vertrouwen"

06 okt. 2018 18:00 René Oudman 0 reacties
In de eerste fase van het Formule 1-seizoen van 2018 was Romain Grosjean dé grote schlemiel. De 32-jarige Fransman crashte bijvoorbeeld achter de Safety Car in Azerbeidzjan en schakelde naast zichzelf nog twee collega's uit bij een startcrash in Spanje. Sinds de zomer lijkt de rook om Grosjeans hoofd echter te zijn verdwenen.

Op het circuit van Suzuka wist Grosjean namelijk voor de vijfde achtereenvolgende keer het derde kwalificatiesegment te bereiken, voor de derde keer dit jaar leverde hem dat een vijfde startplaats op.

Onder wisselende omstandigheden hield Grosjean samen met werkgever Haas het hoofd koel, om uiteindelijk als 'best of the rest' uit de koker te rollen. P5 werd mogelijk doordat Daniel Ricciardo wegviel in Q2 met een mechanisch probleem en Sebastian Vettel zijn kwalificatie vergooide in het laatste segment.

"We hebben wat veranderingen aan de set-up doorgevoerd na de derde vrije training en ik voelde vanaf Q1 dat de wagen heel erg goed lag", jubelt Grosjean na afloop van de allesbepalende tijdtraining in het land van de rijzende zon. "In Q3 ging alles op vertrouwen. Ik hoorde dat de Force India's veel sneller waren in de eerste sector en precies op dat moment zette de regen door."

Grosjean weet ook dondersgoed dat zijn eerste seizoenshelft niet om over naar huis te schreeuwen was, maar benadrukt dat hij het lek boven heeft. "Sinds Duitsland zit er een positieve lijn in, dat is heel goed. We hebben ons nu al in aardig wat Q3's laten zien!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen