Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean: "Geen enkele kans om te winnen tot 2021"

Sinds de Grand Prix van Australië 2013, nu bijna zes jaar geleden, zijn er slechts drie Formule 1-teams geweest die Grands Prix hebben gewonnen. Nadat Kimi Raikkonen de eerste race van 2013 won in een Lotus, gingen Mercedes, Red Bull Racing en Ferrari met alle 118 volgende zeges aan de haal.

In 2018 was het drietal dominant: van de 63 podiumplaatsen die er in dat jaar werden verdeeld, grepen Red Bull Racing, Mercedes en Ferrari er 62. De enige keer dat er een 'buitenstaander' op het podium stond, was tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Toenmalig Force India-coureur Sergio Perez werd namelijk derde in de voormalige Sovjetstaat.

Haas-coureur Romain Grosjean is bang dat het in de komende jaren niet anders zal zijn. De 32-jarige Fransman voorspelde tijdens de teampresentatie van diens werkgever dat er tot de invoering van nieuwe Formule 1-reglementen, waarvoor 2021 het beoogde jaar is, er geen andere teams dan de bekende drie zullen winnen. "Races waren wat betreft de strijd in het middenveld vorig jaar erg spannend", liet Grosjean tegenover verzamelde media weten tijdens de perspresentatie van Haas. "Idealiter strijden wij, middenmoters, ook mee om de overwinning. Dat is, denk ik, echter onmogelijk tot er nieuwe reglementen van kracht worden. Ferrari heeft gemeld meer te willen besteden, Red Bull heeft naar eigen zeggen veel uitgegeven voor een goede voorvleugel en ook Mercedes zit niet stil." Grosjean wist zelf nog nooit een Formule 1-race te winnen, al kwam de Fransman een aantal keren dichtbij. In zowel de Japanse als de Amerikaanse Grand Prix van 2013 werd Grosjean, beide keren kort achter Sebastian Vettel, tweede. Liefst achtmaal mocht de in Zwitserland geborene als nummer drie het podium bestijgen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden