Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean: 'Haas blijft niet achter'

Hoewel er van Renault en McLaren verwacht mag worden dat ze Haas F1 ver achter zich laten, denkt Romain Grosjean dat er nog genoeg te halen valt voor zijn team.

Haas F1 begint aan het derde seizoen in de Formule 1. Vorig jaar wist het team het grote McLaren voor te blijven en gaf het slechts een handvol punten toe op Renault. Het zijn twee teams waarvan verwacht wordt dat ze komend seizoen flinke stappen richting de top zullen maken, stappen die je Haas F1 normaal gesproken niet zomaar toedicht. Toch is Haas-rijder van het eerste uur Romain Grosjean er niet bang voor dat ze met de Amerikaanse outfit achterop zullen raken: "Het ene team wordt wat beter, terwijl het andere team er iets op achteruit gaat, maar wij zijn niet per definitie het team dat in de rangschikking zal zakken", zegt de Fransman in gesprek met Motorsport.com .

Want hoewel Grosjean realistisch genoeg is om in te zien dat McLaren en Renault aan de horizon zullen verdwijnen, ziet hij in Williams, Force India en Toro Rosso geduchte (nieuwe) concurrenten: "McLaren heeft de infrastructuur én nu ook de motor om vooraan mee te doen, terwijl ook Renault grote stappen maakt." "Maar boven Williams, Force India en Toro Rosso met de nieuwe Honda-motor hangen nog wat vraagtekens" , vervolgt Grosjean, die weet dat Haas F1 zelf ook niet stil mag zitten: "Ten opzichte van voorgaande jaren moeten we op aerodynamisch vlak beter bij zien te blijven, en in de algehele ontwikkeling van de auto niet teveel achter de feiten aan blijven lopen." "Ik zal niet teveel verklappen over waar ik denk dat Haas F1 nog terrein kan winnen, maar we weten wat ons te doen staat."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"