Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean hoopt op 'overgangsfase' van de Halo

De een vindt het een lelijk ding, de ander is voorstander van de Halo vanwege de verbeterde veiligheid van de coureur. Onder die groep voorstanders valt Haas-coureur Romain Grosjean, al hoopt de Fransman wel dat men de Halo blijft doorontwikkelen en dat de coureurs ooit weer zichtbaar worden.

Romain Grosjean is niet de enige voorstander van de coureurs, maar wel een van de meest uitgesproken. Hij is dan ook samen met Oostenrijker Alexander Wurz voorzitter van de Grand Prix Drivers' Association, een vakbond voor de Formule 1-coureurs. Deze bond werd in 1961 opgericht om de veiligheid van de coureurs te waarborgen. Grosjean dringt er nu bij de FIA op aan om door te gaan met het ontwikkelen van de cockpitbeschermer. De Fransman hoopt dat de Halo als een eerste fase van de veiligheidsveranderingen voor wat betreft de cockpit mag worden beschouwd. Hij vindt dat het zicht, voor zowel coureurs als fans, moet verbeteren in de toekomst.

Tegenover crash.net zegt Grosjean: "Ik hoop dat dit slechts een overgangsfase is en dat we iets beters gaan vinden. Je raakt gewend aan het rijden met een Halo, maar de mensen kunnen de coureur niet meer zien. Dat vind ik erg jammer." "Uiteindelijk zit er altijd nog een coureur in de auto. De regel is dat wij als coureur maar één livery voor onze helm mogen hebben gedurende het seizoen, maar die zie je nu helemaal niet. Ik hoop daarom dat er een andere oplossing komt. Maar voor nu volstaat de Halo als veiligheidsmaatregel."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden