Grosjean: "Ik ben nooit bang geweest om mijn stoeltje te verliezen"

14 okt. 2018 14:30 René Oudman 0 reacties
In de beginfase van het seizoen 2018 was Romain Grosjean één van de meest besproken rijders op de Formule 1-grid. Waar Haas-teammaat Kevin Magnussen de punten binnensleepte, daar had Grosjean de grootste moeite om van de hatelijke nul af te komen. Tot overmaat van ramp was de 32-jarige Fransman geregeld betrokken bij incidenten.

Zo zorgde Grosjean er in Spanje eigenhandig voor dat niet alleen zijn race, maar ook die van Nico Hülkenberg en Pierre Gasly er al na een paar honderd meter op zat. Twee weken daarvoor was de Haas-rijder in de muur beland tijdens een Safety Car-fase in de Azerbeidzjaanse GP.

Sinds de Grand Prix van Oostenrijk, waarin hij als vierde over de eindstreep wist te geraken, heeft Grosjean het lek boven. De Fransman scoorde in Duitsland, Hongarije, België en Japan en kwam bovendien in Italië als zesde over de meet - die plek werd hem wegens een illegale wagen afgenomen. Grosjean is ondanks de moeizame start van het jaar echter nimmer bang geweest voor zijn plekje bij Haas voor het seizoen 2019.

"Ik wil niet verkeerd overkomen, maar ik heb nooit echt angst gekend. Dat zit zo: na een akkefietje in Silverstone (waar Grosjean in de openingsronde tegen nota bene teammaat Magnussen aanreed, red.) wist ik dat het niet de hele tijd zo door kon gaan. De oplossing moest binnen handbereik zijn en ik was ervan overtuigd dat ik terug kon komen. Als ik dat zou doen, dan zou ik vast kunnen blijven. Duitsland was het omslagpunt van het seizoen en vanaf toen is het voor de wind gegaan."

Waar Grosjean in de maanden maart, april, mei en juni geen enkel punt wist te scoren, daar staat diens teller inmiddels op 31 stuks. Zoals bovengenoemd kunnen daar nog acht punten bij komen: in de eerste week van november komt de zaak van Haas omtrent de diskwalificatie van Grosjean in Italië voor het International Court of Appeal.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen