Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Romain Grosjean

Grosjean: "Ik heb veel zwakten, maar één ding kan ik heel goed"

Het is een jaar geweest om te vergeten voor Romain Grosjean. De ervaren Franse coureur kwam in 2019 niet verder dan de achttiende plaats in het klassement en maakte gedurende het jaar veel fouten. Grosjean ziet dat hij een aantal verbeterpunten heeft, maar weet ook dat hij één ding helemaal onder de knie heeft.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Romain Grosjean heeft naar eigen zeggen de gave om zijn team te helpen als het gaat om het verbeteren van de auto. "Dat is echt altijd mijn kracht geweest", zo wordt de Haas-coureur geciteerd door RaceFans. "Ik heb zeker een groot aantal zwakten, maar ik durf te zeggen dat ik mijn gehele loopbaan goed ben geweest in het verbeteren van de auto."

Als voorbeeld noemt Grosjean zijn periode bij het Formule 1-team van Lotus, waarvan hij in 2014 een draak van een auto kreeg. "We kregen dat seizoen een vreselijke auto, maar we werkten erg hard om de problemen op te lossen en stonden een jaar later aan de start met een auto die aanzienlijk was verbeterd. We behaalden er een aantal goede resultaten mee en stonden zelfs op het podium."

Met deze kwaliteit in het achterhoofd baalt Grosjean dan ook enorm dat het hem in 2019 niet lukte om de ontwikkeling van de VF-19 de juiste richting in te sturen. "Het was een zwaar seizoen. Geen totale flop, maar ook absoluut niets om over naar huis te schrijven. Achteraf gezien hadden we andere keuzes moeten maken, maar het feit is dat de auto simpelweg niet goed genoeg was."

Haas wist lange tijd de vinger niet op de zere plek te leggen en begreep niet welke kant het op moest met de problematische bolide. "We dachten aanvankelijk dat het probleem te maken had met de banden, maar daar kwamen we later op terug", verklaart Grosjean. "Ik had wel beter kunnen presteren in de kwalificaties, maar door de karakteristieken van de VF-19 lag de auto mij totaal niet."

8 reacties