Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean: 'Ik verdien geen straf vanwege de startcrash'

Volgens Romain Grosjean deed hij niks verkeerd toen hij bij de start de controle over de auto verloor en Hülkenberg en Gasly in zijn val meenam.

"Ik denk niet dat ik iets anders had kunnen doen" , aldus Grosjean in gesprek met Sky F1 over het moment waarop hij het gaspedaal vol bleef indrukken om maar niet teveel tijd te verliezen. "Als ik daar had geremd, was de auto op dezelfde manier teruggegleden richting de ideale lijn. Ik bleef het gaspedaal juist indrukken om niet niet te spinnen en met mijn neus in de richting van de achteropkomende auto's te wijzen. Het pakte helaas anders uit."

Volgens Grosjean is het ook een normale reactie om direct het gaspedaal in te trappen: "Kijk naar Nico Rosberg in 2016 en Michael Schumacher in 2010. Het is een natuurlijke reflex van elke coureur om dat te doen." In gesprek met Ziggo Sport voegt Grosjean daar aan toe dat hoewel hem in zijn ogen geen blaam, hij het spijtig vindt dat zijn spin Hülkenberg en Gasly de race kostte: "Het is natuurlijk spijtig voor hen, maar toen ik eenmaal ging was er geen houden meer aan. Ik zie dan ook niet in waarom ik hier een straf voor zou verdienen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'