Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean: 'Kampioen worden met Renault is mijn droom'

Romain Grosjean rijdt inmiddels al wat jaartjes mee in de Formule 1. In 2009 maakte de Fransman zijn debuut voor het team van Renault F1 waarna hij in 2012 de overstap maakte naar Lotus F1. Daar behaalde hij zijn grootste successen en stond hij maar liefst tien keer op het podium.

Tijdens de GP van België in 2015 stond hij voor de laatste keer op het podium. Hij behaalde toen een knappe derde plek maar sinds zijn overstap naar Haas F1 is er nog geen nieuwe podiumplek bij gekomen. Grosjean is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen bij Haas F1 en komt ook in 2018 voor de Amerikaanse renstal uit. Volgens hemzelf ligt dit al een tijdje vast. "Nee, het was voor mij inderdaad geen verrassing. Dat weet ik al sinds september 2015 en het is gewoon een logische voortzetting. Alles gaat ook goed." "Het team functioneert erg goed en ik wil er graag voor zorgen dat we nog verder groeien. Natuurlijk, als de kans zich voordoet om wereldkampioen te worden, dan is dat geweldig."

Toch realiseert Grosjean zich ook dat de kans om wereldkampioen te worden met Haas F1 op dit moment nog niet erg groot is. "Waarschijnlijk moet ik dan nog een keer de overstap maken naar een ander team. Ik wil inderdaad graag wereldkampioen worden, dat is ook waarom ik race." Op de langere termijn sluit hij dan ook een terugkeer naar zijn eerste werkgever Renault F1 niet uit. "Nee, ik heb nog niet met Renault gesproken. Natuurlijk zou het fantastisch zijn om ooit terug te keren naar Renault. Alleen dan moet het wel op het moment zijn dat we ook voor de wereldtitel kunnen strijden. Dat is op dit moment nog niet aan de orde maar om als Fransman met Renault wereldkampioen te worden, is wel mijn droom."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"