© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Grosjean: 'Kevin Magnussen wordt enorm ondergewaardeerd'

12 jul. 2017 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Romain Grosjean vormt dit jaar met de Deen Kevin Magnussen het rijdersduo voor de Amerikaanse renstal Haas F1. Samen hebben ze inmiddels al 29 punten gehaald. Grosjean is dan ook onder de indruk van de kwaliteiten van Magnussen en vergelijkt hem zelfs met Alonso.

Grosjean vindt Kevin Magnussen één van zijn beste teamgenoten

Romain Grosjean draait inmiddels al heel wat jaartjes mee in de koningsklasse van de autosport. De Fransman maakte zijn debuut in 2009 voor het team van Renault als vervanger van de ontslagen Nelson Piquet jr. Met Alonso als teamgenoot beleefde Grosjean een moeilijk seizoen. Zijn contract werd dan ook niet verlengd. Pas in 2012 keert de inmiddels 31-jarige coureur terug in de Formule 1.

Door de jaren heen heeft hij met verschillende teamgenoten te maken gehad waaronder Kimi Raikkonen, Pastor Maldonado en Esteban Gutierrez. Nu bij Haas F1 heeft hij Kevin Magnussen aan zijn zijde. De Deen maakte in 2014 een ijzersterk debuut in de Formule 1 door direct tweede te worden in zijn eerste race. Vorig jaar eindigde Magnussen slechts twee keer in de top 10. Dit jaar is een zevende plek in Azerbeidsjan zijn beste resultaat tot nu toe.

Tegenover Ekstra Bladet steekt Grosjean zijn bewondering voor Magnussen niet onder stoelen of banken.

"Kevin is ongelofelijk snel. Hij heeft me echt verbaasd. Het is jammer dat er zo'n verkeerd beeld van hem bestaat. Naast Alonso is hij de beste teamgenoot die ik in mijn Formule 1 loopbaan heb gehad. "

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen