Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean: 'Kevin Magnussen wordt enorm ondergewaardeerd'

Romain Grosjean vormt dit jaar met de Deen Kevin Magnussen het rijdersduo voor de Amerikaanse renstal Haas F1. Samen hebben ze inmiddels al 29 punten gehaald. Grosjean is dan ook onder de indruk van de kwaliteiten van Magnussen en vergelijkt hem zelfs met Alonso.

Romain Grosjean draait inmiddels al heel wat jaartjes mee in de koningsklasse van de autosport. De Fransman maakte zijn debuut in 2009 voor het team van Renault als vervanger van de ontslagen Nelson Piquet jr. Met Alonso als teamgenoot beleefde Grosjean een moeilijk seizoen. Zijn contract werd dan ook niet verlengd. Pas in 2012 keert de inmiddels 31-jarige coureur terug in de Formule 1. Door de jaren heen heeft hij met verschillende teamgenoten te maken gehad waaronder Kimi Raikkonen, Pastor Maldonado en Esteban Gutierrez. Nu bij Haas F1 heeft hij Kevin Magnussen aan zijn zijde. De Deen maakte in 2014 een ijzersterk debuut in de Formule 1 door direct tweede te worden in zijn eerste race. Vorig jaar eindigde Magnussen slechts twee keer in de top 10. Dit jaar is een zevende plek in Azerbeidsjan zijn beste resultaat tot nu toe.

Tegenover Ekstra Bladet steekt Grosjean zijn bewondering voor Magnussen niet onder stoelen of banken. "Kevin is ongelofelijk snel. Hij heeft me echt verbaasd. Het is jammer dat er zo'n verkeerd beeld van hem bestaat. Naast Alonso is hij de beste teamgenoot die ik in mijn Formule 1 loopbaan heb gehad. "

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden