'Grosjean krijgt een trap na met gridpenalty'

14 mei 2018 19:30 Koen Bakker 1 reacties
Romain Grosjean veroorzaakte tijdens de Grand Prix van Spanje een crash met Pierre Gasly en Nico Hülkenberg. De Fransman werd uiteindelijk veroordeeld tot een gridstraf van drie plaatsen voor de Grand Prix van Monaco. Voor Grosjean is dit een 'klap in het gezicht' volgens Haas-teambaas Guenther Steiner.

Haas-teambaas neemt het op voor Grosjean

Romain Grosjean kent geen goed Formule 1-seizoen. De Fransman heeft in 2018 nog altijd geen punten bij elkaar gereden, en met drie DNF's in vijf Grand Prixs viel hij het meest uit van het hele veld.

Zijn Grand Prix van Spanje spande echter de kroon. Met zijn spin en daaropvolgende donut zette hij zijn Haas-bolde overdwars op het asfalt. Pierre Gasly en Nico Hülkenberg werden het slachtoffer van zijn doldwaze actie.

Grosjean bood na afloop van de race zijn excuses aan, maar vertelde de media wel dat hij in zijn ogen geen penalty verdiende. De wedstrijdleiding besloot anders en gaf de Fransman een gridstraf van drie plaatsen voor de Grand Prix van Monaco.

Ook Haas-teambaas Guenther Steiner is van mening dat Grosjean niets verkeerd deed. "Grosjean wilde geen ongeluk veroorzaken. Hij probeerde dat juist te voorkomen. Hij had een beslissing te maken: blijf ik stilstaan of ga ik door? Hij ging door en schakelde helaas twee anderen uit."

Volgens Steiner had de situatie erger kunnen zijn als Grosjean had besloten om stil te staan. "We zullen nooit weten of hij dan misschien vijf coureurs uit had geschakeld. Het is in mijn ogen een typisch startongeluk."

Over de kritiek die Grosjean te verduren krijgt, is Steiner heel duidelijk: "Zijn reputatie is momenteel niet heel goed en dat maakt hem tot een makkelijke prooi. Hij gaf gas midden in een veld vol aanstormende auto's, maar dat was een  'split-second-decision'. Nogmaals, we weten niet hoe het anders was afgelopen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen