Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Grosjean neemt het op voor Verstappen: "Een verdiende kampioen"

Er is nog steeds veel te doen over de manier waarop Max Verstappen de Formule 1-wereldtitel ruim een maand geleden wist te winnen in Abu Dhabi. Romain Grosjean kan helemaal leven met de manier waarop de Nederlander won en vond dat Max de terechte kampioen was.

Hamilton Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Voor het eerst in jaren zat Romain Grosjean tijdens de titelbeslissende Formule 1-Grand Prix niet in zijn eigen F1-bolide, maar keek hij thuis op de bank naar het spektakel. En wat een jaar had hij uitgekozen om toeschouwer te zijn! Max Verstappen en Lewis Hamilton vochten in de laatste ronde van de laatste race om de titel in een rechtstreeks duel.

De voormalig Formule 1-coureur, die nu actief is in de IndyCar, genoot met volle teugen, zo vertelt hij. "Ik vond het geweldig! Het was spannend en mijn hart klopte in mijn keel. Om twee auto's over een enkele ronde te zien vechten om de wereldtitel was prachtig."

Verstappen een terechte kampioen

Grosjean, die in de jaren voor zijn vertrek uit de Formule 1 voorzitter was van de GPDA, een soort vakbond voor de F1-coureurs, vond dat Hamilton de overwinning in Abu Dhabi verdiende, maar erkent dat het over een heel jaar misschien geen faire afspiegeling was geweest als de Brit zijn achtste titel had behaald.

"Het is een verkeerde opvatting dat de titel beslist is tijdens die ronde. Het waren 22 races en als je naar het seizoen als een geheel kijkt, dan weet je dat Max in Bakoe die klapband had, in Hongarije door Bottas werd uitgeschakeld en er in Silverstone die crash met Hamilton was."

"Al met al, als we kijken naar de hoeveelheid punten die Verstappen is verloren, niet per se door zijn eigen toedoen, dan was hij degene die de titel het meest verdiende", zo oordeelt de Fransman. "Kijkend naar alleen Abu Dhabi, dan verdiende Lewis de titel meer. Hij was ongelukkig tijdens die laatste ronde. Als racefan vond ik het echter geweldig en het was heerlijk om naar te kijken."

Masi maakt de juiste beslissing

Volgens Grosjean heeft wedstrijdleider Michael Masi het juiste gedaan door de safety car kort voor de laatste ronde weer naar binnen te sturen. "Het was raar geweest om die auto's er tussen te laten en Max achter vier auto's te laten met nog een ronde."

"Voor Lewis was het natuurlijk geen beste beslissing, maar als fan, als toeschouwer, voor de sport, denk ik dat Masi de juiste beslissing heeft gemaakt. Het was niet mooi geweest om de race te eindigen met een paar auto's tussen de nummer een en twee in", aldus de Fransman.

Ook interessant:

Dit gebeurt er met de oude F1-wagens van Verstappen en collega's

Wat gebeurt er met alle auto's, waaronder de titelwinnende Red Bull van Verstappen, nu deze niet meer worden gebruikt als race-wagens? We zochten het uit.

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona