Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Romain Grosjean

Grosjean onderneemt actie tegen IndyCar-team na 'ontslag'

Waar menig IndyCar-coureur de komende maanden zal genieten van een welverdiende vakantie na een lang seizoen, gaat Romain Grosjean een drukke periode tegemoet. De Fransman is een arbitrageproces gestart tegen zijn inmiddels voormalige team Andretti Global en onderneemt daarmee juridische stappen.

Romain-Grosjean-Andretti
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na tien seizoenen in de Formule 1 vertrok Romain Grosjean in 2021 naar de IndyCar-series. In zijn debuutjaar reed hij voor Dale Coyne Racing. Slechts een jaar later verkaste hij naar Andretti, onderdeel van Andretti Global, dat eerder deze week bekendmaakte dichterbij een plaats op de Formule 1-grid te zijn. De samenwerking tussen de Amerikaanse autosportgigant en Grosjean begon veelbelovend, maar er ontstonden al snel scheurtjes in het huwelijk. In 34 races eindigde Grosjean slechts twee keer op het podium. Zowel in 2022 als in 2023 werd hij dertiende in het kampioenschap.

In zijn laatste jaren in de Formule 1 waren de optredens van Grosjean erg wisselvallig. Die wisselvallige vorm wist hij na zijn IndyCar-switch niet om te buigen. In september kondigde The Phoenix zijn vertrek aan bij Andretti. Volgens The Race voerde de Franse coureur direct gesprek met andere teams, waaronder zijn oude werkgever Dale Coyne Racing.

Grosjean komt met statement via X (Twitter)

Via sociaal medium X (voorheen: Twitter) laat Grosjean zich uit over zijn breuk met Andretti en de manier waarop hij aan de kant werd gezet, mede door de komst van Grosjeans F1- en IndyCar-rivaal Marcus Ericsson bij het team.

"Ik heb genoten van de samenwerking met Andretti Autosport en ben trots op de successen die we de afgelopen twee seizoenen hebben gedeeld. Ik ben dankbaar voor de vriendschappen die ontstonden op het hoogste niveau van de Amerikaanse autosport. Ik verwachtte de komende jaren te blijven racen met de fijne mensen van Andretti, maar ben teleurgesteld in het feit dat dit niet gaat gebeuren. Ik wens de teamleden van Andretti het allerbeste. Ik ga kijken naar andere opties om mijn IndyCar-carrière voort te zetten. Ik ben een arbitrageprocedure begonnen in Indiana tegen Andretti Autosport om voor mijn rechten op te komen. Ik word vertegenwoordigd door John Maley en Mark Owens van Barnes & Thornburg, LLP."

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over de 'toetreding' van Andretti tot de Formule 1

F1-journalist Aaron Deckers en RacingNews365 F1-host Joris Mosterdijk vertellen je alles over het nieuws omtrent Andretti. De FIA gaf het team groen licht voor de toetreding tot de Formule 1, maar er is nog niets zeker. Waarom? Deckers verklaart in de onderstaande video.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami