Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Romain Grosjean

Grosjean: "Ongeluk in Bahrein was meest positieve ervaring ooit voor mij"

Het klinkt misschien vreemd, maar het ongeluk van Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Bahrein vorig jaar was de meest positieve ervaring uit zijn leven. De Fransman zegt dat het zijn kijk op het leven veranderde.

Romain Grosjean
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Tijdens de Grand Prix van Beharein vorig jaar ging het in de eerste ronde flink mis voor Romain Grosjean. De Haas-coureur schoot van de baan en belandde hard in de barrière, met een gigantische steekvlam als gevolgd. De Fransman kon ternauwernood uit zijn autowrak ontsnappen, maar liep daarbij onder meer fikse brandwonden op.

Terugblikkend op zijn ongeluk in de Beyond The Grid-podcast, zegt Grosjean echter dat het 'misschien wel de meest positieve ervaring' van zijn leven was. "Dat klinkt misschien gek, maar laat me uitleggen waarom: sindsdien is iedere dag een bonusdag voor mij. Ik was zo dicht bij er gewoon niet meer zijn, dat het je doet realiseren hoe mooi het leven is."

Natuurlijk bestaat het leven ook uit tegenslagen en mag je daar best om treuren, vindt Grosjean. "Maar iedere ochtend als ik wakker word, doe ik mijn siliconen handschoenen uit, smeer ik wat zalf op mijn handen en herinner ik me dat ik leef. Ik ben er nog, ik kan met mijn kinderen spelen, ik kan weer racen, ik heb een geweldige vrouw naast me. Het gaat zo goed omdat ik me realiseer hoe goed het leven is, zelfs met alle problemen", aldus Grosjean.

Een leven zonder problemen is volgens Grosjean bovendien saai. Daarom is hij dankbaar voor zowel de goede als de slechte momenten. "Het is best gek om te bedenken dat ik zo dichtbij het einde was, daarom realiseer ik me dat het leven niet gratis is en dat het echt geleefd moet worden."

Ook interessant:

Max Verstappen vocht als een leeuw op het circuit van Barcelona, maar het was net niet genoeg voor de zege. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen en zien we Perez zich ook melden aan het front? Dit en nog veel meer in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"