© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Grosjean: "Op de lange termijn vechten we met Red Bull"

In navolging van Rich Energy-baas William Storey roept nu ook Romain Grosjean dat Haas F1 met Red Bull moet kunnen wedijveren. De meer realistische Fransman plaats er echter wel een voetnoot bij.

"Dit jaar kunnen we Red Bull op meerdere circuits verslaan. Wat een geweldige marketingstunt zou dat zijn", zo riep Rich Energy-baas Williams Storey in de aanloop van de presentatie van de Haas F1-bolide van 2019 vol bravoure.

Vaste Haas F1-waarde Romain Grosjean kan zich deels in de uitspraken vinden, alleen de tijdspanne van Storey klopt in zijn ogen niet: "Ik denk dat het een realistisch doel is om Red Bull ooit te verslaan, maar dat zie ik in 2019 of 2020 nog niet gebeuren. Daarvoor moeten we echt naar de lange termijn kijken", aldus Grosjean in gesprek met Motorsport.

"Voor 2019 verwacht ik nog meer van wat we in 2018 gewend zijn geraakt. Vooraan strijden de drie topteams, daarachter strijdt een zeer competitieve middenmoot. Die onderlinge verschillen zullen bovendien blijven bestaan, zolang de toppers zoveel meer uit blijven geven dan wij."

"In de middenmoot werkt iedereen echter met ongeveer hetzelfde budget", vervolgt de Fransman. "Wij zijn een wat vreemde eend in de bijt in die middenmoot, vanwege onze unieke samenwerking met Ferrari, maar in grote lijnen zijn we nets als de anderen. Wij willen het beter doen dan vorig jaar en ik denk dat het een leuke strijd gaat worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen