Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Romain Grosjean

Grosjean pleit zichzelf vrij na crash op Silverstone: "Had niet veel anders kunnen doen"

Het Grand Prix-weekend van Groot-Brittannië was er voor het team van Haas een om snel te vergeten. De resultaten vielen in aanloop naar de desbetreffende GP al vies tegen. Op Silverstone wilde het Amerikaanse team daarom tijdens de race met twee verschillende aerodynamische pakketten experimenteren, maar na een touché tussen beide Haas-coureurs, viel dat idee al snel in duigen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

In de aanloop naar het Grand Prix-weekend in Duitsland gaf Haas Teambaas Guenther Steiner aan diep teleurgesteld te zijn in zijn twee coureurs, die in Groot-Brittannië voor een hoop ophef zorgden door in de openingsronde met elkaar in aanraking te komen. Romain Grosjean en Kevin Magnussen zouden het team volgens Steiner in de steek hebben gelaten. Na de Grand Prix kregen de Haas-coureurs een flinke uitbrander van hun leidinggevende. Ondanks de woede van zijn teambaas, is Grosjean zich van weinig schuld bewust.

"Ik ga niet zeggen wat Steiner ons allemaal heeft gezegd na afloop van de Grand Prix op Silverstone. Dat houden we gewoon intern. Het was simpelweg een ongelukkig moment. Natuurlijk willen we te allen tijde contact voorkomen, maar zeker in het middenveld, waar de verschillen klein zijn, is het niet makkelijk om positie te kiezen. Ik had niet veel anders kunnen doen, maar inmiddels ben ik al over de crash heen. Het is gebeurd, nu gaan we verder."

"Het was niet per se een slecht moment, de touche was niet eens zo heel heftig, maar we vielen daardoor beiden uit. Dat we door toedoen van zo'n kleine touche beiden niet finishten, is gewoonweg ongelukkig. Zoveel pech had ons denk ik ook in geen slechter weekend kunnen treffen. We hadden een goede vrijdag en hoopten tijdens de race op punten, waardoor we de druk van buitenaf op ons team hadden kunnen verlagen."

De Fransman meent dat de crash geen invloed heeft gehad op zijn relatie met teamgenoot Magnussen: "De relatie tussen mij en Kevin is nog steeds goed, we hebben het bijgelegd en we blijven er nu niet meer over doorgaan. Na de race hebben we elkaar meteen gesproken en ook na het weekend hebben we nog even gebeld. Alles is in orde tussen ons", benadrukt Grosjean tegenover onder andere RacingNews365.

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Duitsland 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

6 reacties