Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean roemt 'onoverwinnelijke' Verstappen: "En dat in tegenstelling tot Perez"

Het Grand Prix-weekend in Canada was er voor Red Bull een van twee uitersten. Terwijl Max Verstappen de race won vanaf poleposition, crashte Sergio Perez op zaterdag en viel hij uit op zondag. Romain Grosjean genoot van Verstappens rit, maar noemt Perez 'te traag' aan de start van het weekend.

Romain Grosjean heeft alleen maar lovende woorden over voor Max Verstappen. De huidige wereldkampioen Formule 1 heeft volgens Grosjean uitzonderlijk en foutloos gereden in Canada, vooral tijdens de laatste paar ronden. De huidig IndyCar-coureur blikt terug op het weekend in Montreal, waar het voor één kant van de garage goed ging bij Red Bull. Dat was natuurlijk de kant van Verstappen, legt hij uit op zijn YouTube-kanaal . "Max was onoverwinnelijk dit weekend. Hij heeft alle problemen en fouten kunnen ontwijken, ook tijdens de virtual safety car en later de safety car. Hij had de race onder controle en het was een hele indrukwekkende rit, vooral de laatste 10 ronden met Carlos Sainz achter hem." Sainz probeerde Verstappen meermaals in te halen, maar slaagde hier ondanks het gebruik van DRS niet in. "En dat terwijl DRS zo krachtig is in Canada", benadrukt Grosjean. "Hij heet het geweldig gedaan. Het was perfect, in tegenstelling tot bij Perez."

Perez met nul punten in Canada

Het weekend van Perez was zeker niet om over naar huis te schrijven. De Red Bull-coureur boorde zijn auto de muur in tijdens de kwalificatie in de regen en een dag later viel hij uit na een defect, mogelijk als gevolg van zijn crash. "Voor het coureurskampioenschap was het een moeilijk weekend voor hem", weet ook Grosjean. "Hij was niet snel op vrijdag en in het natte weer crashte hij." "Ik vermoed dat het probleem met de versnellingsbak tijdens de race gerelateerd is aan de kwalificatie (de crash, red.), want de neus van de Red Bull stond in de muur. Toen hij hem in zijn achteruit zette, moet het met het hoge toerental fout zijn gegaan. De versnellingsbakken in de F1 moeten verplicht een 'achteruit' hebben, maar het gebruik hiervan moet zo veel mogelijk vermeden worden. Het is echt niet goed om achteruit te gaan." Kijk hieronder de hele analyse van Romain!

c1gbt5DECX0

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China